Туринська плащаниця: вчені зробили проривне відкриття

Вчені, які досліджували тканину, в яку був загорнутий Ісус Христос після розп’яття, оголосили про великий прорив, який підтверджує деякі давні теорії про цей предмет.

Туринська плащаниця, також відома як Священна плащаниця, була в центрі багатовікових суперечок, і релігійні діячі довгий час вважали, що сина Божого було загорнуто в цей матеріал після страти. Хоча Католицька церква не підтверджує і не відкидає її автентичність, вона зберігається в Капелі делла Сакра Сіндоне, католицькій каплиці в Турині, пише Mirror.

Майже 700 років по тому після того, як її вперше виставили в 1350-х роках, плащаницю, на якій видніється зображення чоловіка, якого люди вважають самим Христом, уперше конкретно датували вчені. Італійські дослідники, які використовують нову рентгенівську техніку, визначили, що тканину було виготовлено в той час, коли жив Ісус.

Дослідники з італійського Інституту кристалографії Національної дослідницької ради виявили, що плащаниці, ймовірно, близько 2000 років. “Профілі даних повністю сумісні з аналогічними вимірами, отриманими на зразку льону, датування якого, згідно з історичними записами, становить 55-74 років н.е., знайденому в Масаді, Ізраїль”, – ідеться в коментарі вчених.

Туринська плащаниця

Плащаниця вперше згадується в Біблії в уривку з Євангелія від Матвія 27:59-60, де йдеться про “нове лляне полотно”, у яке був загорнутий Ісус після розп’яття.

В уривку йдеться: “І взяв Йосип тіло, і обгорнув його новим лляним полотном, і поклав тіло Ісуса в нову гробницю, яку викопав у скельній стіні. Потім він закрив гробницю, приваливши дуже великий камінь, щоб закрити вхід. Зробивши це, він пішов”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Трамп натякнув на швидку зустріч із Зеленським, – ЗМІ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп натякнув на можливу зустріч із президентом України…

9 хв. ago

Готуйте гаманці: тарифи на комунальні послуги зростуть

В Україні скоро можуть розпочатися зміни у тарифах на ключові комунальні послуги. Незважаючи на те,…

19 хв. ago

Ще одна країна обмежила експорт зброї в Ізраїль

Німеччина тимчасово призупинила частину експорту військових озброєнь до Ізраїлю на тлі судових позовів, у яких…

30 хв. ago

Соловйов висміяв солдатів РФ у прямому ефірі. ВІДЕО

Державна пропаганда РФ надіслала чіткий сигнал своїм солдатам, що скаржитися на так звані «м'ясні штурми»…

43 хв. ago

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

З травня 2024 року в Україні введено нові правила мобілізації. Військовозобов'язані чоловіки зобов'язані пред'являти військово-обліковий…

47 хв. ago

Чому яблука потрібно збирати лише вранці чи ввечері: секрети досвідчених дачників

На перший погляд може здатися, що немає жодної різниці в тому, коли саме слід збирати…

55 хв. ago