“Квартал 95” вляпався в скандал через “танцюльки” під відео з загиблим військовим

Нещодавній випуск “Кварталу” викликав скандал у мережі. Виявилося, що гумористи влаштували номер та співали жартівливу пісню на тлі відео з військовими. Але захисники України, ролик з якими “крутили” на екранах, вважаються зниклими, один з них, як повідомляли його побратими, загинув.

“Квартал” захейтили за “танцюльки” під відео з військовими – з чого все почалося

Так, у серпні “Квартал” представив новий випуск шоу. І в одному з номерів, коли на сцені танцювали й співали Євген Кошовий, Юрій Ткач та інші гумористи, на екранах позаду них з’явилося відео.

Коміки виконували трек під ролик, на якому військові з “заблюреними” обличчями танцювали на камеру. Подібні відео з нашими захисниками часто з’являються в мережі, вони розчулюють та підбадьорюють українців.

Втім, фотограф Чарівна Ната, чоловік якої захищав країну на фронті, виступ “Кварталу” не оцінила. Вся річ у тому, що на відео був її чоловік-військовий Юрій Назаренко.

“Коли побачила ці танцюльки – моє серце обірвалось, нахлинуло почуття люті та не розуміння, того, як можна використовувати відео без дозволу, тим паче коли цих двох людей вже немає. Замазали обличчя. Які “молодці”, – написала вона у Facebook.

“Але чи є повага у “95 Кварталу” до зниклих і загиблих військовослужбовців? Чи можливо “95 Квартал вважає, що я, Остап і сімʼя Сашка теж будемо посміхатись, радіти і підтанцьовувати. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу. Зовсім не той контекст”, – додала вона.

У коментарях під дописом з’явилося чимало критики на адресу гумористів та “Кварталу”. Зокрема юзери писали:

  • “Боже, це жах!”
  • “Хлопці в екіпіровці якісніше протанцювали… Скільки днів переварюю цю інформацію – засуджую від етичних, юридичних, моральних до чисто технічних моментів”
  • “Таке собі… трішки треба думати”.

Як відреагував “Квартал”

Згодом під дописом з’явився коментар і від представників студії. Вони зазначили, що знайшли відео у “відкритих джерелах” й не знали, хто на ньому. А тому, “з пошани до героїв”, їхні обличчя було “заблюрено”.

“Ми з величезною вдячністю ставимося до наших військових. І точно не хотіли когось образити цим відео чи задіти чиїсь почуття”, – йшлося у коментарі.

Реакція “Кварталу” (скріншот)

У відповідь на це авторка висловила надію на те, що надалі гумористи та автори виступів будуть більш ретельно обирати кадри для номерів.

“Розумію, і це певно була би інша історія, як би ці люди не були зниклі безвісти, а, за свідченнями побратимів, взагалі загиблі. Тому я сподіваюсь, що для наступних виступів ви будете ретельніше перевіряти інформацію. Дякую”, – написала вона.

Що відомо про Юрія Назаренка

Захисник України зник у січні 2023 року. Його дружина, яка залишилася одна з маленьким сином Остапом, розповідала, що побратими військового розкрили їй подробиці трагедії. Чоловік, як повідомлялося, загинув внаслідок ворожого удару.

Юрій Назаренко (скріншот)

Юрій Назаренко народився у Тернополі, а потім мешкав у Кривому Розі. Він встав на захист України восени 2022 року.

До цього чоловік волонтерив та займався творчістю. Назаренко загинув у 29 років, між Соледаром та Бахмутом.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Сікорський виправдався за свою неоднозначну заяву про передавання Криму

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для проведення…

3 хв. ago

У Тверській області РФ знову вибухи: детонують снаряди на складі ГРАУ в Октябрьському

У селищі Октябрьське у Тверській області РФ ударні безпілотники атакували 23-й військовий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства…

9 хв. ago

У Севастополі пролунали гучні вибухи – очевидці

У ніч проти 21 вересня 2024 року у тимчасово окупованому Севастополі пролунала низка вибухів. Про…

29 хв. ago

Безпілотники вдарили по складу боєприпасів у Краснодарському краї Росії (відео)

У Тихорецькому районі Краснодарського краю було зафіксовано атаку двох дронів. Місцеві жителі кажуть, що удару…

32 хв. ago

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

7 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

8 години ago