Ви просто ушльопки: киян обурив концерт Вєрки Сердючки з піснями російською

Найбільше хейту артист Андрій Данилко отримав від колишніх політиків, які нині служать у ЗСУ, та патріотичної спільноти, яка влаштувала йому справжнє словесне виверження у Facebook

У соцмережах вибухнув скандал після того, як ввечері у п’ятницю, 17 травня, у Києві відбувся масштабний концерт артиста Андрія Данилка в амплуа Вєрки Сердючки. Киян обурила атмосфера радості та веселощів, що панувала на заході, під час продовження повномасштабного вторгнення – і ударів, які російські війська наносять по Харкову та області. Окремі “вітання” передали самому Данилку – за те, що досі не переклав свої хіти українською.

Військові: “Дві бригади можна укомплектувати”

Масштабний концерт Андрія Данилка aka Вєрка Сердючка відбувся напередодні у Osocor Residence. Артист заспівав не лише свої старі хіти, а й зробив кавер на трек Teresa&Maria, який приніс Україні “бронзу” на Євробаченні цього року. Квитки на виступ коштували декілька тисяч гривень, проте майданчик був вщент забитий киянами – це чудово видно на відео, якими кияни почали ділитися у соцмережах.

Одним з перших обурення висловив колишній нардеп від “Народного фронту” Ігор Лапін, що нині є спецпризначенцем, офіцером ЗСУ. Він написав лаконічний та емоційний пост, який зібрав декілька тисяч реакцій (розпач та обурення) та більше за 700 коментарів – також гнівних та роздратованих.

“Отака війна. Ви просто ушльопки. Підписниця прислала. Київ. Сердючка. Osocor Residence. Російська мова на повну на сцені”, – написав Лапін у Facebook.

Коментувати пост заходилися як звичайні українці, так і військові. “Дві бригади можно укомплектувати”, – написав генерал-майор запасу ЗСУ, колишній перший заступник Командувача Сил ССО Сергій Кривонос. “І ще один окремий батальйон”, – додав напівжартома Лапін. Політолог Петро Охотін вступився за Данилка, нагадавши, що концерт був благодійним – але аргумент просто потонув у хвилях хейту та коментарів “негідники”, “манкурти” та “танок на крові”.

“Київ. Світло є. Сердючка розважає ухилянтську мразоту, і Данилкові та тим, хто веселиться, абсолютно все рівно, що на сході ми ціною життів наших хлопців тримаємо фронт”, – написав у Facebook столичний адвокат Ігор Сєрков.

Підняли мовне питання

Причому негативну реакцію викликав як сам факт того, що концерт проводили у Києві в розпал атакувальних дій з боку російських загарбників на Харківщині, так і те, що Данилко досі не переклав свої пісні українською. Киянин, пенсіонер Олександр Мазур написав у Facebook, що деякі глядачі немовби пішли посеред вечірки, незважаючи на досить високі ціни на квитки (2200 грн), бо їм “огидно та соромно”. Сердючка виконала треки “Дольче Габбана” і “Все будет хорошо” російською.

“Благодійний концерт Вєрки Сердючки люто захейтили в мережі, бо Андрій Данилко досі не переклав свої хіти українською і донині співає “Ой чувствую я, девки, загуляю”, – вказав Мазур у дописі.

Зрештою, деякі політики виступили на захист Андрія Данилка. Так, нардеп Сергій Власенко нагадав, що багато хто з тих, хто нині “хейтить” артиста, виїхав з Києва напочатку повномасштабного вторгнення, коли не було зрозуміло, чи вистоїть українська столиця.

“Щось я не бачив всіх цих хейтерів в Києві. Всі вони чкурнули на Західну або за кордон. В тому числі і більшість сьогоднішніх хейтерів Андрія. Включаючи “активістів” та “патріотів”. А Андрій був весь цей час в Києві і вів антиросійські стріми із своєї квартири на Хрещатику. Показуючи всім, що Київ живе, бореться і готовий до оборони. І Андрій нікуди не тікав”, – зазначив Сергій Власенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

9 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

11 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

14 хв. ago

РФ продовжує отримувати надприбутки від нафти: чому не працюють санкції

Дохід РФ від продажу нафти і нафтопродуктів у червні зріс майже на 50% у порівнянні…

16 хв. ago

Бутусов: Шмигаль має відзвітувати про причини провалів з захистом енергетичної інфраструктури

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль повинен прозвітувати перед Ставкою Верховного Головнокомандувача про ситуацію довкола третього рівня…

17 хв. ago

Нардеп розповів про великий міністропад в уряді: кого збираються звільнити

Народний депутат Ярослав Железняк заявив, що за два тижні планується повне перезавантаження уряду, разом зі…

19 хв. ago