Працівники ТЦК мобілізували весь технічний склад театру МУР

Український музичний проєкт МУР зіштовхнувся з перешкодами на гастролях в Ужгороді. Актори втратили технічних працівників, які отримали повістки терцентру комплектування (ТЦК) і не могли долучитись до підготовки вистави. В підсумку виступ відбувся, але з запізненням. Про деталі інциденту ідеться у сторіз в Instagram проєкту, опублікованому в ніч на 19 вересня.

У низці коротких дописів розповідається про проблеми, які з’явились в МУР і про те, як вдалось їх подолати. Як з’ясувалось, військкоми мобілізували технічних працівників незадовго до концерту. Внаслідок цього до налаштувань обладнання долучились актори і організатори: власноручно ставили світло, збирали декорації, з’єднували кабелі тощо. В підсумку вистава в Ужгороді відбулась, хоч і з запізненням, ідеться у сторіз проєкту. Також вказали, що мобілізовані вже встигли прийняти присягу.

“Пам’ятайте! Творити всупереч всьому!” — написали актори.

Мобілізація Ужгороді – повідомлення МУР про повісткиФото: Скриншот
Мобілізація Ужгороді – МУР про проблеми з виставоюФото: Скриншот

Наступні кілька коротких відео показали фрагменти вистави і останні хвилини на сцені, коли актори підняли руки з тризубами, а глядачі їм відповіли так само.

Мобілізація Ужгороді – фрагмент вистави МУРФото: Скриншот
Мобілізація Ужгороді – кінець вистави МУРФото: Скриншот

Мобілізація в Ужгороді — яка відповідь ТЦК

Вдень 19 вересня журналісти “Громадського” опублікували коментар Закарпатського ТЦК. Представник військкомату пояснив, що працівники театру отримали повістки не за кілька годин до вистави, а напередодні, 17 вересня. Громадяни не мали підстав для отримання відстрочки, тому їх мобілізували і вони будуть служити у війську. В ТЦК впевнені, що представники центру діяли “в межах своїх повноважень та чинного законодавства”.

На сторінках Facebook Закарпатського обласного ТЦК та Ужгородського районного ТЦК поки що немає дописів щодо інциденту з МУР.

МУР — музично-театральний проєкт, який з весни гастролює Україною, показуючи реп-мюзикл “Ти [Романтика]”. Тема вистави — історія життя українських поетів та письменників 30-х рр. минулого століття, періоду “Розстріляного Відродження” і часів терору СРСР. На сторінці Instagram проєкту 29 липня підбили проміжні підсумки гастролей, під час яких реалізовуються кілька благодійних зборів. Зокрема, вдалось зібрати 430 тис. грн на книги для деокупованих населених пунктів, 200 тис. грн — на РЕБ та дрони, 3,1 млн грн — на допомогу бійцям 3 окремої штурмової бригади.

Степаненко Григорій

Recent Posts

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

9 секунд ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

1 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

7 хв. ago

Уб’ють мільйони людей: вчені б’ють на сполох через зростання кількості супербактерій у світі

Згідно з глобальним аналізом учених, при збереженні нинішніх тенденцій протягом наступних 25 років стійкі до…

10 хв. ago

Еколог роз’яснив причини паводків в Європі й аномального тепла в Україні

Причини паводків у кількох центрально європейських країнах на тлі аномально теплої осені в Україні мають чіткі пояснення.…

12 хв. ago

Китай розгортає на орбіті супутники глобальної навігації

У четвер Китай запустив останню пару резервних супутників для навігаційної супутникової системи BeiDou-3 (BDS-3). Супутники, 59-й і…

16 хв. ago