І тут усіх випередив: Пол Маккартні став першим британським музикантом-мільярдером

Співзасновник рок-групи The Beatles Пол Маккартні став першим у Великобританії музикантом зі статком 1 млрд фунтів стерлінгів (1,27 млрд дол. за поточним курсом). Сер Пол і його дружина Ненсі піднялися на 165-й рядок у списку найбагатших жителів Сполученого Королівства. За рік музикант збільшив свої статки на 50 млн фунтів стерлінгів (63,3 млн дол.) завдяки гастрольному турне Got Back. Артист під час туру відіграв 35 концертів.

Також Маккартні отримував доходи від авторських прав та каверу на пісню 1968 року Blackbird, представленого американською співачкою Beyonce.

У квітні 2024 року син Пола Маккартні Джеймс та син вокаліста та ритм-гітариста гурту Джона Леннона Шон випустили спільний трек Primrose Hill. Пісня доступна для прослуховування на стрімінгових майданчиках.

Пол Маккартні. Фото: Getty Images

Перший рядок у списку найбагатших британців зберегла родина підприємців з індійським корінням Хіндуя. Загальні статки Гопі Хіндуя та його рідних за рік зросли більш ніж на 2 млрд фунтів стерлінгів (2,53 млрд дол.) та оцінюються у 37,2 млрд фунтів стерлінгів (47,05 млрд дол.).

До списку багатих людей також потрапила авторка серії про Гаррі Поттера Джоан Роулінг, статки якої оцінюються в 945 млн фунтів стерлінгів (1,155 млн дол.). За останні 12 місяців вона пожертвувала 17,9 млн фунтів стерлінгів на цілі, які стосуються дітей та жінок.

Роулінг створила фонди соціальної депривації Volant та Lumos, які працюють над зміною життя дітей, поміщених до спеціальних закладів. Також письменниця відкрила у грудні 2022 року в Единбурзі службу для жінок, які зазнали сексуального насильства.

Джоан Роулінг. Фото: Getty Images

Король Чарльз III посів 258-ме місце зі статком у 610 млн фунтів стерлінгів (745,5 млн дол.). Сюди входять великі успадковані приватні маєтки Сандрінгем в Англії та Балморал у Шотландії. У загальну суму не включені предмети, що перебувають у довірчому управлінні монарха, такі як коштовності корони.

Камілла Паркер-Боулз та Чарльз III. Фото: Getty Images

Сер Елтон Джон, чиї статки оцінюються в 470 млн фунтів стерлінгів (574 млн дол.), за рік пожертвував 26,6 млн фунтів стерлінгів на різні цілі: гуманітарні, медицину, мистецтво, боротьбу з ВІЛ/СНІД.

Девід Ферніш, Пол Маккартні, Елтон Джон. Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

42 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

43 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

45 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

1 годину ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

1 годину ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

1 годину ago