Вчені з Тегеранського медичного університету встановили, що пігмент під назвою лікопін у складі помідорів знижує загальний ризик розвитку онкологічних захворювань та ймовірність смерті від раку легенів. Про це йдеться в результатах дослідження опублікованих в Frontiers in Nutrition.
Щоб оцінити терапевтичну ефективність лікопіну, вчені проаналізували 121 раніше опубліковане дослідження на відповідну тему. Вони виявили, що активне споживання цієї природної речовини було з істотним зниженням загального ризику розвитку раку.
Учасники з найбільшою часткою лікопіну в раціоні були захищені від онкологічних захворювань. За даними метааналізу, кожне збільшення концентрації цього рослинного пігменту у крові на 10 мкг/дл знижувало загальний ризик раку на 5%.
Особливо сильний зв’язок було виявлено між споживанням лікопіну та зниженням ризику раку простати. Крім того, дослідники виявили, що високі рівні лікопіну в крові корелювали з кращим виживанням при раку легень.
Семеро власників італійських суперкарів об'єдналися, щоб відсудити компенсацію у компанії Ferrari. Причина – відмова гальм…
В Україні триває загальний призов до армії придатних до служби чоловіків віком 18-60 років. Серед…
Україна стикається з серйозними фінансовими труднощами щодо утримання своєї армії, яка за час війни збільшилася…
Автор книжки «Так, мем: таємне життя королівських слуг» Том Квінн заявив в інтерв'ю Fox News…
Президент США Дональд Трамп підписав указ, який скасовує право нелегальним мігрантам та особам без паспортів…
З 1 квітня відбудеться черговий етап перерахунку пенсій, але лише для однієї категорії отримувачів. Підвищення…