Танці, шоу і стендапи: хто з українських артистів втік за кордон через війну

Після вторгнення ЗС РФ в Україну чимало відомих людей узяли до рук зброю і стали на захист батьківщини від російських окупантів. Однак були й ті, хто, зробивши успішну кар’єру в нашій країні, з початком війни виїхав за кордон. УНІАН зібрав найвідоміших “довоєнних” артистів-чоловіків, які зараз не в Україні.

Влад Яма

Український хореограф, який був суддею телевізійних проєктів “Танцюють всі!”, “Україна має талант”, “Танці з зірками” і “Модель XL”, виїхав з України 24 лютого 2024 року. Як пише видання, пізніше він розповідав, що в перші дні повномасштабного вторгнення був у Запорізькій області, де допомагав евакуюватися своїм батькам.

Влад Яма виїхав до США після нападу Росії на Україну Фото: vladyama_official

Свого часу ЗМІ з посиланням на інсайдерів писали про те, що хореограф нібито дав хабар за те, щоб його випустили за кордон.

У коментарях на сторінці Ями багато хто досі критикує хореографа за те, що він утік.

Яма не відповідає на хейт і критику, рідко з’являючись у мережі, але в пості від 19 лютого минулого року повідомив, що брав участь у напівмарафоні.

“Тут, у Сполучених Штатах, хочемо не тільки нагадати про війну в Україні, а й допомогти тим, хто від неї постраждав. Це мій перший особистий збір. Для дітей-спортсменів, які втратили батьків унаслідок воєнних дій. Ці маленькі герої живуть у спорт-інтернатах і продовжують тренуватися. Тож давайте разом задонатимо і купимо їм спортивне взуття!”, — йдеться в публікації.

Хореограф взяв участь у півмарафоні Фото: vladyama_official

На запитання підписників про те, де він зараз і чим займається, Влад написав, що живе в Маямі, викладає в американських студіях і дає приватні майстер-класи.

Хореограф розповів, де живе і чим займається у США Фото: vladyama_official

Чи збирається він повертатися в Україну після війни, невідомо.

Потап

Олексій Потапенко, він же Потап, після початку війни, яка застала його і Настю Каменських в Іспанії, більшу частину часу проводить за кордоном. У лютому 2024 року артист повідомив, що летить до Колумбії для розвитку своєї кар’єри. Там він нібито планував познайомитися з місцевими зірками та попрацювати з ними. Пізніше Потап повідомив, що живе в Іспанії, а потім перебрався до Болгарії.

У вересні 2022 року він повернувся в Україну і під час інтерв’ю розповів, що разом із дружиною Настею Каменських побував у багатьох країнах — від Польщі до Латинської Америки. Репер запевняв, що його команда давала благодійні концерти, переказуючи гроші на потреби України. У жовтні того ж року він поділився, що рвався потрапити на фронт, проте батько сказав йому для початку записатися в ТРО.

У лютому 2023 року він потрапив у скандал, записавши пісню про волонтерів, і українців обурили рядки, де йдеться про дівчину, яка “ночі провела з хлопцями, бійцями, волонтерила”.

Зовсім недавно репер потрапив у новий скандал. У квітні в афіші, яка була оприлюднена на офіційному сайті організаторів, концерт Потапа в місті Оффенбах (Німеччина) анонсували як “RUSSIAN RETRO”. Також на ній зазначено, що репер виконуватиме російськомовні хіти з репертуарів гуртів “Потап і Настя”, “Время и Стекло”, “Mozgi”.

Пізніше Олексій відреагував на хейт і заявив, що афішу з ним не погоджували.

Останній гучний скандал Потапа — коментар з приводу померлої російської актриси Анастасії Заворотнюк. Олексій заявив, що нічого подібного він не говорив, а новина, поширена росЗМІ, — це ІПСО. Музикант також запевнив, що товаришував з актрисою. Незважаючи на спростування, на нього обрушилася маса гнівних коментарів.

Олександр Еллерт

Шоумен і гуморист, а також ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт, який раніше писав жарти для “Кварталу 95”, виїхав з України до США влітку 2022 року. Він брав участь у концерті з нагоди Дня Незалежності України в США, а потім вирішив не повертатися на батьківщину.

“Я офіційно покинув Україну за всіма нормами законодавства під час воєнного стану. Також під час повномасштабного вторгнення я повертався в країну двічі (липень і грудень 2022) і можу це зробити знову. Міністерство культури, Квартал 95, президент будь-якої країни, Доктор Стрендж, доктор Комаровський, Шлях, Добробат… жодного стосунку до мого перетину кордону не мають”, — писав у своєму Instagram Еллерт.

Еллерт постійно виступає зі своїми стендапами за кордоном, причому проводить їх російською мовою, за що стабільно отримує хвилю критики на свою адресу.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

2 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

12 хв. ago

У Росії вирішили заборонити квадроберів

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…

18 хв. ago

Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати

Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…

22 хв. ago

Кабмін вигадав, як боротися з бідністю: українцям платитимуть базову соцдопомогу

Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…

32 хв. ago

Коли будуть зимові канікули 2024-2025 року: скільки відпочиватимуть школярі і студенти

2 вересня 2024 року в Україні розпочався навчальний рік 2024-2025. Він триватиме до 30 червня.…

36 хв. ago