«Це Путін убив мою маму». Стало відомо, куди з Росії перебралася Тамара Гвердцителі

Після початку повномасштабної війни в Україні відома грузинська співачка Тамара Гвердцителі, яка довгий час жила в Москві, розірвала всі зв’язки з РФ та повернулася до Грузії. Про це розповів поет, Народний артист України Юрій Рибчинський в інтерв’ю телеканалу «Дім».

Поет зізнався, що бачився з Тамарою Гвердцителі в Іспанії вже після початку великої війни в Україні.

«Мама Тамари – одеситка. Усе життя мама і Тамара були нерозлучні. Вона для неї була як права рука. Вони звикли разом бути. А мама дуже хороша жінка. Коли почалася війна і бомбардування Одеси, то вона покликала Тамару і сказала: «Мою Одесу-маму бомблять. Ми прощаємося з Росією». І попри те, що там і статки, і квартира, і все… Вони понад 10 років прожили у Москві. І вони повернулися до Грузії. Але вона так переживала, мама, що померла. Тому Тамара каже: «Це Путін убив мою маму». В Іспанії бачилися з Тамарою», – розповів Рибчинський.

Він також додав, що на своєму концерті у Молдові у 2023 Тамара Гвердцителі вшанувала пам’ять матері, виконавши пісню «Скрипка грає» (слова Юрія Рибчинського, музика Ігоря Поклада).

Потім співачка давала концерт у США, зазначив артист. На ньому зібралися здебільшого емігранти з Росії, які були дуже обурені, що Гвердцителі відмовилася співати російською й виконувала лише грузинські та українські пісні.

«Вона не пробачила смерть мами. Для неї це справжня трагедія. Найбільша трагедія», – наголосив поет.

Нагадаємо, що восени 2022 року Тамара Гвердцителі втратила маму, педагога Інну Кофман. Артистка так важко пережила втрату, що її двічі забирали до лікарні після похорону. Інна Кофман – внучка рабина Одеської хоральної синагоги. На початку війни вона опинилася в евакуації у Тбілісі. Там вона закінчила філологічний факультет Тбіліського педінституту та стала вчителькою.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

53 секунди ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

10 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

17 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

22 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

28 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

39 хв. ago