Спасибі за виїзд покійному діду: ексзірка Кварталу 95 обурив українців скриншотом із Резерв+

Колишній автор студії “Квартал 95” Руслан Ханумак зараз відпочиває у США, куди він приїхав, аби побачитися з сином Артуром. І все б нічого, але напередодні шоумен опублікував пост, в якому зазначив – дитина має рости з батьком і йому все одно, якщо його українці вважатимуть зрадником. Як виїхав з країни – Ханумак не пояснив. То ж логічно, що в коментарях його про це питали.

Витримавши інтригу, Руслан опублікував скриншот свого профілю в додатку “Резерв+” та пояснив, на яких підставах зміг залишити Україну, де триває мобілізація. Публікацію 34-річний уродженець Запоріжжя зробив російською мовою. Нею він веде соцмережі. Причина, по якій Ханумак отримав відстрочку, обурила українців. Про це стало відомо з Instagram Ханумака.

“Випустив мене Петро Олексійович Порошенко, який допоміг з оформлення документів. Жарт. “Випустили” мене офіційно, бо закони я не порушую. Коли закон про мобілізацію набув чинності я одразу пройшов ВЛК та МСЕК. Не висвітлював ці речі як відомі блогери лише тому, що не вважав за потрібне робити з цього концертну програму. Ніколи не думав, що страшна хвороба з двох років у вигляді астми мені колись, як би це не звучало, зіграє на руку і дозволить побачитися з дитиною. Усі мої близькі, друзі, знайомі, колеги знають про постійний сальбутамол у моїй кишені та періодично астматичні напади. Та в нас у сім’ї це від діда по мамі і кому треба сказати “дякую” за виїзд, так це не президенту (Володимиру Зеленському. – Ред.), з яким ми разом працювали тільки на передвиборчій кампанії, а покійному діду Арто”, – зазначив Ханумак.

У підтвердження своїх слів колишній чоловік блогерки-мільйонниці Аліни Шаманської (Шаманка), опублікував скриншот свого профілю в додатку “Резерв+”. В ньому вказано, що відстрочка в шоумена до 3 листопада 2024 року. Ханумак зауважив – він став заручником того, що його син був у США. І, мовляв, єдина можливість побачити його – це лише поїздка за океан.

Ханумак показав скриншот своєї сторінки в додатку “Резерв+”

Підстава, за якою колишній сценарист студії “Квартал 95” зміг поїхати за кордон, обурила багатьох українців. Вони не стали мовчати в коментарях. Багато хто зауважив, що до лав ЗСУ мобілізували чоловіків, в яких теж є астма та інші проблеми зі здоров’ям. Ханумаку закидають використання своїх зв’язків в особистих цілях, підкуп медиків на ВЛК та в цілому хайп з вихвалянням перед співвітчизниками. І це не кажучи вже те, що деякі користувачі соцмереж обурені, що про такі речі Ханумак пише російською.

  • З вами все зрозуміло, через те, якою мовою ви звертаєтесь до українців. Ваш син буде знати, що його батько трус. І ще так недолуго виправдовується.
  • Інших забирають і з серйознішими захворюваннями, в інших сімʼї далеко, з якими вони не бачились хрін знає скільки. А цей такий особливий, бідний, нещасний. Чим він краще за інших, з якого чорта лисого у нього такі привілеї?!
  • Відстрочка така не дає можливість виїхати за кордон. Але краще хай такі “українці” виїжджають, тут вони не потрібні.
  • Підстава для відстрочки? В Україні військовий стан зараз діє до 11.08.2024, і тобі, апріорі, не могли дати відстрочку на більший строк. Чи в Запорізькому ТЦК за гроші можна все?
Реакція українців на виїзд Ханумака за кордон
Дісталося шоумену і за свою публічну російську мову

Відповідати на коментарі українців Ханумак не став. Не публікує він і сторіз, як проводить час з сином за океаном. Зазначимо, що повномасштабну війну шоумен з вже колишньою дружиною Шаманською та сином зустріли за кордоном. В січні 2023 року Руслан повернувся до України.

Ольга Степанова

Recent Posts

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

7 хв. ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

23 хв. ago

Чому світло вимикають навіть вночі: дали пояснення

Світло вимикають вночі по буднях, коли споживання електроенергії і так низьке. У ДТЕК надали пояснення.

33 хв. ago

Назвали дві категорії студентів, які отримають відстрочку

Речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомив, що в Україні відстрочку від призову матимуть дві категорії студентів.

44 хв. ago

Стало відомо, що зробила РФ із захопленими українськими кораблями

Росіяни пограбували всі українські кораблі, захоплені під час незаконної анексії Криму.

60 хв. ago

Що одягати в спеку: поради стилістів

Літня спека вимагає не лише дотримання правил здоров'я, але й уважного підходу до вибору гардеробу.

1 годину ago