Categories: Бізнес

П’ять ощадливих звичок мільйонера, від яких він ніколи не відмовиться

Ідея фінансової незалежності може здаватися недосяжною мрією, яку реалізувати вдається лише одиницям. Втім, є реальні приклади, коли звичайна людина виривається з бідності та стає мільйонером.

Американець Джонатан Санчес — співзасновник Parent Portfolio, пише cnbc, де він допомагає людям взяти під контроль своє фінансове майбутнє та побудувати багатство для наступного покоління. Він був вихований ощадливою мамою, яка наділила його навичками ефективної економії. Завдяки їм він став мільйонером у 30 років.

5 ощадливих звичок мільйонера

  1. Я постійний відвідувач місцевої бібліотеки. Це місце, яке пропонує багато фантастичних безплатних ресурсів, корисних курсів, про які багато людей, можливо, і не знають.
  2. Я варю собі каву сам. Купувати напій щодня може швидко перетворитися на дорогу звичку. Це ніяк не економить гроші та ранковий час.
  3. Я займаюся самостійним ремонтом. Якщо вдома щось ламається, спробуйте це відремонтувати самі. Ощадливість полягає не тільки в економії грошей, а й у турботі про речі, якими ми володіємо.
  4. Я обережний зі своєю кредиткою. Беріть гроші з кредитної картки тільки тоді, коли закладете ці витрати до бюджету і будете впевнені, що у вас є готівка у банку.
  5. Я купую тільки вживані автомобілі. Інвестуйте в регулярне технічне обслуговування авто та проявляйте належну обачність, коли речі зношуються. Якщо заміна якоїсь частини виявляється дорожчою за сам автомобіль, краще замінити авто на підтриманий варіант у хорошому стані.
Романчук Микола

Recent Posts

Військові скаржаться на якість фортифікацій перед наступом РФ: де виникли проблеми

Аналітичний ресурс DeepState звернув увагу на повідомлення від українських військових щодо якості фортифікацій неподалік Гірника…

18 секунд ago

У Польщі подали до суду на президента Анджея Дуду. Що сталося

Президент Польщі Анджей Дуда може постати перед судом через коментар щодо стрічки про біженців із…

6 хв. ago

Штраф від 3300 до 500 тисяч грн: Газмережі почали карати споживачів – за що

З початку року фахівці Дніпровської філії «Газмережі» виявили більше 360 фактів несанкціонованого відбору природного газу споживачами Дніпра…

11 хв. ago

Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо

Підполковник Павло Кишкар, старший офіцер командування сухопутних військ ЗСУ, вважає, що держслужбовці України також повинні…

17 хв. ago

Вони – майбутні королі: три європейські принци, які мають зійти на трон

Вони були народжені спадкоємцями престолу і виховуються відповідно до всіх королівських правил. Кожному з них…

33 хв. ago

Секретні документи вказують, що Навального могли отруїти, – The Insider

Журналісти отримали доступ до "сотень" документів, пов'язаних зі смертю російського опозиціонера Олексія Навального. Серед них…

47 хв. ago