Categories: Бізнес

IKEA повертається в Київ – тривають підготовчі роботи для відкриття магазину

Одним із головних чинників повернення IKEA в Україну для шведського ритейлера стало успішне відновлення роботи H&M та магазинів Inditex – Zara та Bershka. Про це 27 червня пише Forbes Ukraine.

Рішення про відновлення роботи шведське керівництво IKEA прийняло у травні, повідомили Forbes Ukraine чотири джерела. Серед них – двоє топменеджерів торговельних центрів та двоє консультантів з комерційної нерухомості.

«Важливим сигналом для головного офісу ІКЕА стало повернення і успіх H&M, також вони уважно слідкували за відновленням роботи Inditex», – сказав співрозмовник у міжнародній девелоперській компанії.

Зараз в IKEA знімають вивіски з фасаду на ремонт – підкручують діоди, оновлюють кріплення, повідомив топменеджер компанії, яка працює в одному ТРЦ з IKEA у Києві. IKEA знаходиться в ТРЦ Blockbuster Mall.

В жовтні 2023 року глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що Міністерство закордонних справ працює над тим, аби повернути в Україну IKEA, H&M і Zara та інші бренди.

«Робота з повернення ІКЕА активно триває, і я розраховую, що за цим напрямом скоро також будуть хороші новини», — сказав міністр.

А в грудні кияни помітили  світло в магазині ІКЕА в Блокбастері.   Про це з’явилися дописи в телеграм-каналах столиці. Втім, про повернення IKEA до роботи в Україні мова тоді не йшла.

Ольга Степанова

Recent Posts

Податкова дізнається про всі закордонні рахунки українців

Вже незабаром вітчизняні податківці матимуть інформацію про всі закордонні рахунки українців. Податкова отримуватиме дані від…

4 хв. ago

Цього чоловіка точно не очікували: як тепер посилатимуть “повістки з сюрпризом”

У військовозобов'язаних залишається менше часу на оновлення облікових даних. Зробити це можна особисто у ТЦК…

10 хв. ago

Що буде, якщо “заморозять” війну в Україні: командир ЗСУ шокував відповіддю

Якщо війну Росії проти України “заморозити” сьогодні, то російська армія через кілька років повернеться, і ми перекладемо…

17 хв. ago

Падіння уламків ракети РФ у Києві: кількість постраждалих знову збільшилася

У Києві за оновленими даними кількість постраждалих через сьогоднішню російську ракетну атаку й падіння уламків…

19 хв. ago

“Просто немає слів”: дівчина несподівано знайшла свого покійного хлопця у соцмережі

Дівчина була вражена, коли її нині покійний хлопець несподівано з’явився у соціальній мережі Snapchat й…

28 хв. ago

ТЦК знатимуть про українців все: як стежитимуть за гаманцями українців

Військові Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) отримали значно більше повноважень через зміни до…

37 хв. ago