Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”, тож треба працювати над популяризацією української кухні в світі.
В Японії відмовили шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку у відкритті українського ресторану через борщ, оскільки вважають цю страву російською. Про це він написав у Instagram.
Він повідомив, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії, але ті йому відмовили.
“Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами”, — написав Клопотенко.
Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.
“Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, — підсумував шеф-кухар.
Мобілізаційний резерв України на сьогодні становить 3,7 млн людей. А загальна кількість громадян чоловічої статі віком від…
Генерал-лейтенант ЗС РФ Андрій Гурульов заявив, що Росія може використати тактичну ядерну зброю для удару…
На борту пасажирського літака, який летів з Мілуокі до Далласа (США) стався дивний інцидент. Буйний пасажир авіакомпанії…
Виявилося, що фастфуд, алкоголь та солодощі негативно впливають на вироблення тестостерону та здатні призвести до…
Якщо ваша дитина пропускає школу, це не просто "дрібна витівка". В Україні справа може дійти…
Згідно із Законом №2120 підприємці мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний…