Categories: Бізнес

В одеському супермаркеті через ТЦК звільнились всі співробітники-чоловіки

Посилення мобілізації в Україні та агресивні дії ТЦК відносно військовозобов’язаних істотно позначились на бізнесі більшості регіонів країни. Наприклад, відвідувачі будівельного супермаркету “33 квадратних метри” у Південному Одеської області не знайшли жодного співробітника-чоловіка, щоб отримати консультацію. Це викликало думки про швидке закриття мережі.

Відповідне відео у Telegram виклав один з відвідувачів супермаркету. Він пройшовся по усіх відділах, висвітливши реальну ситуацію. На кадрах видно, що прольоти рядів геть пусті. Немає ні покупців, ні консультантів. При цьому товару на полицях безліч.

“33 квадрати супермаркет будівельних матеріалів. Немає жодного продавця. Всі взяли й звільнились через ТЦК. Є пару жінок та пару касирів”, – зазначив місцевий мешканець.

Він додав, що хотів придбати замки та інші потрібні речі, але отримати гідну консультацію не зміг. Адже фахівців у відділках просто немає. Чоловік зазначив, що через це мережа зазнає значних збитків і, ймовірно, може взагалі припинити своє існування. І це зовсім не на користь державі. Адже вона отримували податки від продажів.

Також він загадався над питанням, чому співробітники цієї мережі не броньовані, адже у “Епіцентра” та інших подібних магазинів частина робітників мають бронювання від мобілізації й тому подібні питання у їх відвідувачів не виникають. Чоловіка звісно обурив такий стан справ і він навіть припустив, що це чийсь хитрий план, щоб потім “відхапати готовий бізнес за копійки”.

Бусифікація чоловіків представниками ТЦК

Щодня у мережу потрапляють відео, на яких представники ТЦК намагаються із застосуванням сили мобілізувати військовозобов’язаних чоловіків. Вони пхають їх у буси, попри протести та опір, посипаючи при цьому лайкою та даючи копняків. Наприклад, у Харкові 6 вересня військкоми напали та побили двох чоловіків прямо біля під’їзду. Потім забрали їх в невідомому напрямку.

24 червня у Харкові зафіксовано одразу два конфлікти між ТЦК та громадськістю. Одного чоловіка військові силою запхали в автівку й відвезли у військкомат. Цьому намагалися завадити місцеві, але їм не вдалось звільнити чоловіка. Другому ж після сутички вдалося втекти. Того ж дня у Львові при затриманні співробітники ТЦК ледь не зламали чоловікові ногу. Вони били по ній дверми буса. 

У Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли, що їх співробітники можуть зробити силове затримання військовозобов’язаного, але лише за двох умов. Перша – якщо людина перебуває у розшуку за порушення правил військового обліку, а друга – якщо у складі групи є представники поліції. У всіх інших випадках їх дії незаконні.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Переполох у партії Порошенка. «Європейська солідарність» може втратити державне фінансування

Не встиг суд ухвалити рішення щодо «Голосу», як практика зупинки фінансування може торкнутися ще однієї парламентської партії. Однак якщо із…

6 хв. ago

Бюджет-2025: судді і прокурори отримають премії і вищу зарплату, а медикам і вчителям – “дуже дякую”

Головний кошторис країни на наступний рік викликав неабиякий резонанс у суспільстві. У владі також незадоволені…

15 хв. ago

Неплатникам за комуналку дали шанс: як вилізти з боргової ями та отримати субсидію

Українці можуть сплачувати накопичений борг за житлово-комунальні послуги частинами. Це убезпечить від пені та дозволить…

23 хв. ago

Статки Ілона Маска зросли на понад 30 мільярдів доларів за день: як так вийшло

Американський бізнесмен та підприємець Ілон Маск вкотре зафіксував зростання власного капіталу. Статки найбагатшої людини світу…

32 хв. ago

Всім 50+ приготуватись: у ТЦК ясно сказали – буде масова мобілізація, що сталося

В Україні відсутні заборони щодо мобілізації чоловіків віком від 50 до 60 років. Тому вона…

41 хв. ago

Незакононароджений син Чарльза III псує візит короля до Австралії

Початок 2024 року видався для Чарльза III дуже важким. У лютому король Великобританії оголосив, що…

50 хв. ago