Categories: Бізнес

Українців закликали вийти з “тіні” і сплатити всі податки: “Де наші силовики, митники, податківці?”

Ігор Гуменний, власник UBC Group і член ради директорів Спілки українських підприємців, виступив з критикою планів підвищення податків в Україні без попередньої детінізації бізнесу. За його словами, зараз лише 50% економіки платять податки, тоді як решта перебуває в тіні.

Гуменний каже, що підвищення податків без забезпечення рівних умов для всіх бізнесів призведе до дискримінації добросовісних платників податків і може посилити проблеми білого бізнесу.

податки/фінанси: фото з інтернету

Він пропонує:

  1. Секвестр бюджету: Перерозподілити бюджет на користь армії, зменшивши витрати на державні органи та чиновників. Гуменний наводить приклад витрат на автомобілі для “Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України”, які, на його думку, є надмірними.
  2. Аудит і контроль витрат в армії: Потрібно забезпечити прозорість бюджетних витрат, щоб уникнути корупції та зловживань.
  3. Консолідацію бюджетів всіх рівнів: Передати розпорядження місцевими бюджетами Міністерству фінансів або місцевим органам військової адміністрації, залишивши місцевим органам тільки кошти на підтримку критичної інфраструктури.
  4. Боротьбу з контрабандою: Вжити адміністративних заходів для зупинки контрабанди на митниці.
  5. Закриття дірок з акцизами: Протидіяти ухиленню від сплати акцизів на сигарети і алкоголь, що, за словами Гуменого, підтримується представниками влади.
  6. Дерегуляцію та детінізація бізнесу: Потрібно радикально вивести бізнес з тіні, змусити усіх платити податки. Гуменний відзначає, що багато великих компаній структурують свій бізнес через ФОПи та уникають сплати податків.
Люди, які оплачують податки. Фото: youtube

“Український бізнес має солідарно вийти з тіні. В країні війна. Потрібно радикально примусити 50% “сіро-чорноі” економіки платити податки. В Україні є компанії з обігом від мільярду гривень, які структуруються через ФОПи. Бізнес має забути про зарплати в конвертах, обнал, чорну, безподаткову торгівлю. Війна. Податки мають платити всі”, – пропонує Гуменний.

“Приклад: 25% тютюнових виробів в тіні. Контрольні закупки айфонів в Києві в десяти торгових точках різних сіток. Все структуровано через ФОПи, всі телефони завезені “в чорну”, без сплати податків. Це все відбувається в центрі Києва. Де наші шановані силовики, митники, податківці? В долі?” – обурюється бізнесмен.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

9 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

25 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

34 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

46 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

56 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago