Categories: Бізнес

Десятирічний рекорд побито: у Німеччині стрімко банкрутують компанії

За перші шість місяців цього року кількість банкрутств компаній у Німеччині зросла майже на 30%. Про це пише видання Bild з посиланням на Асоціацію економічних дослідників Creditreform.

За даними Creditreform, за перші пів року 2024 року у ФРН загалом зареєстровано близько 11 тис. банкрутств компаній  – це найгірший показник за останні 10 років.

«У першій половині 2024 року компанії продовжують боротися з наслідками рецесії 2023 року, кризами, що продовжуються, і слабким економічним розвитком. Все це ламає стан багатьох компаній», — заявив голова відділу економічних досліджень Creditreform Патрік-Людвіг Хантцш.

Аналітики Creditreform очікують, що неплатоспроможність німецького бізнесу протягом цього року зростатиме. За даними Creditreform, цифри відображають «відкладені проблеми попередніх криз». Багато компаній також мають проблеми з боргами і наразі не можуть самостійно виконати свої зобов’язання через погану економічну ситуацію.

У цьому півріччі значно більше середніх та великих компаній були змушені подати заяву про банкрутство, зокрема компанії Galeria Karstadt та FTI-Touristik, кажуть у Creditreform.

Зазначається, що банкрутства, які були зафіксовані з січня до червня, торкнулися близько 133 тис. співробітників. Минулого року за той самий термін таких було 125 тис. людей. У першому півріччі також зросла кількість неплатоспроможності споживачів: Creditreform зареєструвала 35,4 тис. справ, що на 6,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Романчук Микола

Recent Posts

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

2 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

3 години ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

3 години ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

3 години ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

3 години ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

3 години ago