Categories: Бізнес

Десятирічний рекорд побито: у Німеччині стрімко банкрутують компанії

За перші шість місяців цього року кількість банкрутств компаній у Німеччині зросла майже на 30%. Про це пише видання Bild з посиланням на Асоціацію економічних дослідників Creditreform.

За даними Creditreform, за перші пів року 2024 року у ФРН загалом зареєстровано близько 11 тис. банкрутств компаній  – це найгірший показник за останні 10 років.

«У першій половині 2024 року компанії продовжують боротися з наслідками рецесії 2023 року, кризами, що продовжуються, і слабким економічним розвитком. Все це ламає стан багатьох компаній», — заявив голова відділу економічних досліджень Creditreform Патрік-Людвіг Хантцш.

Аналітики Creditreform очікують, що неплатоспроможність німецького бізнесу протягом цього року зростатиме. За даними Creditreform, цифри відображають «відкладені проблеми попередніх криз». Багато компаній також мають проблеми з боргами і наразі не можуть самостійно виконати свої зобов’язання через погану економічну ситуацію.

У цьому півріччі значно більше середніх та великих компаній були змушені подати заяву про банкрутство, зокрема компанії Galeria Karstadt та FTI-Touristik, кажуть у Creditreform.

Зазначається, що банкрутства, які були зафіксовані з січня до червня, торкнулися близько 133 тис. співробітників. Минулого року за той самий термін таких було 125 тис. людей. У першому півріччі також зросла кількість неплатоспроможності споживачів: Creditreform зареєструвала 35,4 тис. справ, що на 6,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Романчук Микола

Recent Posts

Європейці змінили поведінку у ресторанах: дані дослідження

Жителі більшості європейських країн почали вечеряти в ресторанах раніше, ніж до пандемії Дослідження Mastercard, проведене…

2 хв. ago

Причина у ваших думках: експерти назвали найпоширеніші сни та їхнє справжнє значення

Експерти розкрили деякі з найпоширеніших снів, які сняться людям, і те, що вони насправді означають. Про це пише видання…

8 хв. ago

Масове позбавлення субсидій та пільг: перезимувати буде ще складніше

Очікується, що у 2025 році кількість субсидій та пільг на оплату житла та комунальних послуг…

24 хв. ago

“Лише раз на місяць”: жінка розлучається з чоловіком після 40 днів шлюбу

Нещодавно жінка з Агри, що в індійському штаті Уттар-Прадеш, подала на розлучення зі своїм чоловіком…

31 хв. ago

Безробітні можуть отримати від 8 тисяч гривень в місяць: які умови

Безробітні українці можуть приєднатися до громадських робіт. Оплата на таких роботах складає не менше 8…

34 хв. ago

Зміниться до невпізнання: вчені показали, що станеться з нашою планетою за мільярди років

Земля не завжди мала такий вигляд, як зараз, і моделювання показує, наскільки сильно змінилася планета через…

37 хв. ago