Categories: Бізнес

Ресторан без клієнтів приносить чоловіку мільйон доларів на рік

Американець Дрю Талберт заробляє майже семизначну суму на рік у своєму ресторані, але він ніколи не мав клієнтів.

Про це пише NBC News.

Bistro Huddy, вигаданий заклад, який існує лише в TikTok — це надуспішний витвір Талберта, який зібрав 4,5 мільйона підписників у нього на платформі, де він публікує комедійні сценки про індустрію громадського харчування.

Попри те, що він ніколи не подавав жодної краплі їжі, бізнес процвітає завдяки партнерським відносинам з брендами, підпискам на Patreon і продажам товарів і тепер він отримує “шестизначний діапазон на рік” доходу.

“Ми опинилися у фінансовому становищі, про яке могли лише мріяти п’ять років тому, — розповів колишній офіціант, що став коміком. — Ми жили місяць за місяцем, ледве зводячи кінці з кінцями, і тепер можемо накопичувати на пенсію”.

Дрю Талберт / Фото: скриншот з відео

Bistro Huddy, названий на честь його сина Гадсона, спирається на 22 роки реального досвіду роботи Талберта в ресторані, який він використовує для вірусних скетчів, коли одягає одну зі своїх численних перук, щоб грати декількох персонажів — колег, клієнтів тощо.

Є менеджер ресторану Террі, а також кухар на ім’я Піклз, гостес Ембер та бармен, якого звати Клінт — усіх їх грає Талберт, який пробувався на акторські ролі та викладав імпровізацію під час роботи в ресторані.

Деякі персонажі навіть мають власні профілі в TikTok, наприклад, у робітниці Bistro Huddy Ніколь Б., яка вже може похвалитися більш ніж 693 000 підписниками в застосунку.

Шанувальники Bistro Huddy кажуть, що замальовки нагадують їм про час, проведений у ресторанній індустрії, натомість інші кажуть, що персонажі настільки переконливі, що вони забувають, що їх усіх “грає один хлопець”.

“Люди бачать Ніколь і уявляють цю чудову білявку – вони навіть більше не бачать мене, — пояснив Талберт. — Тепер люди проєктують на мене своє власне уявлення про те, якими ці персонажі були б у реальному житті. Я лише провідник”.

Дрю Талберт / Фото: скриншот з відео

Талберт почав робити комедійні онлайн-замальовки під час пандемії після того, як його дружина показала йому інших творців на платформі — і це окупилося. Крім його величезної кількості підписників на TikTok, він має 776 тисяч шанувальників у Instagram і 1,5 мільйона на YouTube.

Наразі він не планує розширювати свій бренд попри переговори з літературними агентами та іншими людьми, які могли б допомогти перетворити шоу на повноцінний ситком, насолоджуючись реальністю “повного творчого контролю” та можливістю бути вдома з дітьми.

“Кожен шукає свою нішу, — сказав Талберт. — Я зміг використати свій досвід у скетч-комедії, над яким працював роками. Сценарій, гра акторів, персонажі — все це якось зійшлося”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Президент Бразилії “образився” на критику від Зеленського і зробив гучну заяву

Президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що у війні РФ проти України він "не може…

3 хв. ago

«Різав усіх, кого бачив». У Португалії семикласник поранив ножем шістьох дітей

У місті Азамбужа, що неподалік від португальської столиці Лісабона, 12-річний учень однієї зі шкіл поранив…

11 хв. ago

Повели в кайданках: українського боксера Олександра Усика затримали в Кракові (відео)

Українського боксера Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова. Про це повідомив народний депутат, перший заступник голови комітету…

20 хв. ago

Банки зливатимуть інформацію про клієнтів та їхні рахунки в поліцію: закон вже у Раді

В Україні змінять правила реагування банків у разі отримання запитів від поліції щодо махінацій з коштами. Про…

22 хв. ago

Королівський експерт розкрив нові подробиці останнього дня життя Єлизавети ІІ

Королівський експерт Роберт Гардман у своїй новій книзі "Король, Карл III: новий король, новий двір.…

31 хв. ago

З бюджету щороку “зникає” 10 млрд доларів: хто курує українську податкову і які там схеми

Податківці дедалі більше говорять про неминуче і значне підвищення податків в Україні. А тим часом…

38 хв. ago