Categories: Бізнес

Половина компаній Roshen збільшили виторг: скільки мільярдів заробляє корпорація сина Порошенка

За перше півріччя 2024 року три компанії корпорації Roshen, які належать Олексію Порошенку – сину Петра Порошенка, наростили свої виторги. Зокрема, на 15%, 10% та 11%. Водночас кілька фабрик втратили виторг.

Крім того, один бісквітний комплекс перейшов зі статусу прибуткового до збиткового. Про це йдеться у статті Forbes з посиланням на дані YouControl.

Основна компанія групи – “Кондитерська корпорація “Рошен” – за пів року збільшила виторг майже на 15% до 15,8 млрд грн. Її прибуток також зріс на 13% до 2,9 млрд грн. 

Київська кондитерська фабрика “Рошен” наростила виторг на 11% – до 648,2 млн грн. Втім, її прибуток впав майже на 92% – приблизно до 5 млн грн проти 59,5 млн грн у першому півріччі 2023 року. 

Вінницький молочний завод “Рошен” збільшив виторг на 10% до 1,9 млрд грн, а прибуток – на 7% до 122 млн грн. Він є основним постачальником сировини для фабрик корпорації.

Водночас у бісквітного комплексу “Рошен” у першому півріччі 2024-го виторг знизився на 41% до 161 млн грн. Саме підприємство перейшло зі статусу прибуткового до збиткового з втратами 59,7 млн грн.

У Вінницької кондитерської фабрики скоротився виторг на 1% до 1,16 млрд грн. Підприємство залишилося збитковим із втратами у 45,1 млн грн за січень-червень цього року. 

А Кременчуцька кондитерська фабрика “Рошен” цьогоріч зменшила виторг на 9% до 208,7 млн грн. Її прибуток зменшився на 80% до 3,1 млн грн. 

Колаж: Forbes
Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

5 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

18 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

28 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

41 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

56 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

56 хв. ago