Categories: Бізнес

Половина компаній Roshen збільшили виторг: скільки мільярдів заробляє корпорація сина Порошенка

За перше півріччя 2024 року три компанії корпорації Roshen, які належать Олексію Порошенку – сину Петра Порошенка, наростили свої виторги. Зокрема, на 15%, 10% та 11%. Водночас кілька фабрик втратили виторг.

Крім того, один бісквітний комплекс перейшов зі статусу прибуткового до збиткового. Про це йдеться у статті Forbes з посиланням на дані YouControl.

Основна компанія групи – “Кондитерська корпорація “Рошен” – за пів року збільшила виторг майже на 15% до 15,8 млрд грн. Її прибуток також зріс на 13% до 2,9 млрд грн. 

Київська кондитерська фабрика “Рошен” наростила виторг на 11% – до 648,2 млн грн. Втім, її прибуток впав майже на 92% – приблизно до 5 млн грн проти 59,5 млн грн у першому півріччі 2023 року. 

Вінницький молочний завод “Рошен” збільшив виторг на 10% до 1,9 млрд грн, а прибуток – на 7% до 122 млн грн. Він є основним постачальником сировини для фабрик корпорації.

Водночас у бісквітного комплексу “Рошен” у першому півріччі 2024-го виторг знизився на 41% до 161 млн грн. Саме підприємство перейшло зі статусу прибуткового до збиткового з втратами 59,7 млн грн.

У Вінницької кондитерської фабрики скоротився виторг на 1% до 1,16 млрд грн. Підприємство залишилося збитковим із втратами у 45,1 млн грн за січень-червень цього року. 

А Кременчуцька кондитерська фабрика “Рошен” цьогоріч зменшила виторг на 9% до 208,7 млн грн. Її прибуток зменшився на 80% до 3,1 млн грн. 

Колаж: Forbes
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago