Categories: Бізнес

Затримано бізнесмена, який забезпечував їжею Київ на початку війни

Директору фірми, який на початку повномасштабного вторгнення мав забезпечити Київ продуктами харчування, а натомість заволодів бюджетними коштами, повідомлено про підозру. Про це повідомляє поліція Києва. 

Зазначаэться, що 37-річний підприємець, громадянин іншої країни, підписав договір з КМВА на постачання рибних консервів, які призначались громадянам, що на початку повномасштабного вторгнення залишились у столиці. Втім службовець не виконав своїх зобов’язань, заволодівши таким чином понад 800 тисяч гривень.

Викрили злочинну схему слідчі столичного главку поліції спільно з СБУ та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Правоохоронці встановили, що в березні 2022 року Мінінфраструктури з резервного фонду державного бюджету виділило кошти для забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану. Зокрема, Київською міською військовою адміністрацією було підписано договір із приватною фірмою на постачання рибних консервів з-за кордону до столиці, які призначались громадянам. На підставі зазначених документів та платіжного доручення, фірма-постачальник отримала на рахунок підприємства понад 800 тисяч гривень у вигляді передоплати.

Втім, директор фірми вирішив збагатитися й не виконав умов договору, а отриманий аванс він вивів на інші фізичні рахунки, у тому числі за кордон. Слідчі оголосили службовцю про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – заволодіння бюджетними коштами, шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах. За скоєне підозрюваному загрожує до дванадцяти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

59 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago