Categories: Бізнес

“Стоять усі”: в Україні почався страйк далекобійників через посилення мобілізації

Вдень 18 травня близько сотні фур вишикувались в шеренгу вздовж траси “Київ-Одеса”. Таким способом водії-далекобійники протестують проти посилення мобілізації. Військовозобов’язані чоловіки незадоволені, що не отримали бронювання від призову в армію. Відео з кадрами страйку з’явилось у Telegram-каналі “Одеса інфо”.

Перші кадри з шеренгою фур автори каналу опублікували о 13:50. Зауважили, що довжина “корка”, який стоїть на виїзді з Одеси — близько 5 км, і в ньому стоїть близько сотні фур. На одному з відео чути пояснення чоловіка, який показує панораму дороги. З його слів, це — протест далекобійників, які не задоволені новим законом про мобілізацію. Він запевняє, що у протесті взяли участь водії ледь не усіх областей: Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Івано-Франківської, Вінницької, Чернігівської, Черкаської, Київської.

“Коротенька зйомка з страйку далекобійників. Траса Київ-Одеса. Проти драконівських законів. Хлопці радо відгукнулись на цей страйк, щоб хоч нас трошки почули оці “дяді”, які з боку Одеси катаються на Київ. Напевно, немає такої області, з якої тут машини не стоять, — сказав неназваний автор запису.

Також на відео наголосили, що дорогу не перекрили — вільно їдуть легкові машини та маршрутні автобуси, а за порядком стежить поліція, присутні лікарі.

Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) поки що не відреагувала на страйк, який почався під Одесою 18 травня. На сторінці Facebook асоціації раніше повідомляли, що 10 травня відбувся аналогічний нетривалий протест на кордоні з Польщею. У квітні на цю тему велись перемовини з Міністерством економіки.

На момент публікації статті не було реакції Міноборони, Мінекономіки та Одеського обласного ТЦК та СП, на території якого страйкують вантажоперевізники.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

3 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

3 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

3 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

4 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

4 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

4 години ago