Categories: Бізнес

Гетманцев оголосив “чорний список” ФОПів: до кого фіскали прийдуть першими

Данило Гетманцев роз’яснив, до кого саме податківці їдуть в першу чергу, коли перевіряють дотримання закону про застосування касових апаратів

Податківці, коли перевіряють підприємців щодо застосування касових апаратів, насамперед звертають увагу на виторги торговців. Також цікавляться й кількістю найманих працівників. Йдеться про дотримання закону про застосування Реєстраторів розрахункових операцій.

Про це у своєму телеграм-каналі заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він пояснив підприємцям критерії для перевірок.

“Платникам податків-торгівцям буде цікаво дізнатися, а до кого саме податківці їдуть в першу чергу, коли визначають, кого перевіряти щодо дотримання закону про застосування РРО. Даю інсайд”, – написав він.

За його словами, є декілька критеріїв визначення потенційно ризикових платників. Зокрема такі (але не виключно):

  1. Незначні виторги субʼєкта господарювання. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тисяч грн для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об’єкту роздрібної торгівлі; не менше 40 тисяч грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати тощо є більшим ніж у двічі).
  2. Нульові виторги. Суб’єкти господарювання, що зареєстрували РРО/ПРРО, але водночас декларують нульові виторги, а також, наприклад, за більшістю операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%).
  3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. Кількість зареєстрованих РРО повинна відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об’єкті.

“Якщо попадаєте під критерії – замисліться та виправте”, – звернувся Гетманцев до підприємців.

Гетманцева підозрюють у створенні штучних підстав для податкових перевірок

Данила Гетманцева запідозрили у приховуванні статистики щодо податкових перевірок, що здійснюються за скаргами людей, яким підприємець не видав фіскальний чек. Відкритої інформації про те, кого і коли перевірили та яке покарання призначили – немає. А це створює умови для нечесної конкуренції.

На це звернула увагу Ніна Южаніна, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. За її словами, вона неодноразово чула про відсутність реакції ДПС на певні звернення. І пояснює це просто – мабуть, люди скаржились на тих, кого не можна чіпати й кого покриває Гетманцев.

Ольга Степанова

Recent Posts

Небезпечна бактерія живе в рибі та “пожирає людей”: жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Жінці з Каліфорнії ампутували всі чотири кінцівки після того, як з'їла заражену смертельними бактеріями тилапію.…

4 хв. ago

Суд присяжних в Україні: кого і як штрафуватимуть за неявку

В Україні планують запровадити нову модель суду присяжних, яка передбачає автоматизований відбір кандидатів з реєстру…

11 хв. ago

Конфлікт з блогером Кармою у Полтаві: працівнику ТЦК не сподобались “провокативні запитання жінкам”

До конфлікту з українським блогером Ніколасом Кармою, якому у центрі Полтави приставили до шиї пістолет, причетний представник…

20 хв. ago

ЗСУ зводять оборонні укріплення для захисту Дніпропетровщини від наступу росіян

Збройні сили України почали зводити укріплення поблизу Покровська на Донеччині. Вони готують захист Дніпропетровщини від…

29 хв. ago

Материки Землі поволі наближаються один до одного: учені прогнозують зіткнення із велетенським катаклізмами

Земні материки поволі зближуються один з одним. Зрештою вони об'єднаються та утворять новий єдиний суперконтинент…

37 хв. ago

Уже друга жертва: 55-річний грибник загинув у лісі під час нападу ведмедя у Словаччині

Ведмідь розтерзав 55-річного чоловіка, коли той збирав гриби у Словаччині. Це вже другий подібний випадок…

46 хв. ago