Categories: Бізнес

Гетманцев оголосив “чорний список” ФОПів: до кого фіскали прийдуть першими

Данило Гетманцев роз’яснив, до кого саме податківці їдуть в першу чергу, коли перевіряють дотримання закону про застосування касових апаратів

Податківці, коли перевіряють підприємців щодо застосування касових апаратів, насамперед звертають увагу на виторги торговців. Також цікавляться й кількістю найманих працівників. Йдеться про дотримання закону про застосування Реєстраторів розрахункових операцій.

Про це у своєму телеграм-каналі заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. Він пояснив підприємцям критерії для перевірок.

“Платникам податків-торгівцям буде цікаво дізнатися, а до кого саме податківці їдуть в першу чергу, коли визначають, кого перевіряти щодо дотримання закону про застосування РРО. Даю інсайд”, – написав він.

За його словами, є декілька критеріїв визначення потенційно ризикових платників. Зокрема такі (але не виключно):

  1. Незначні виторги субʼєкта господарювання. Сума виторгу за місяць не перевищує 20 тисяч грн для забезпечення мінімальних витрат на утримання одного об’єкту роздрібної торгівлі; не менше 40 тисяч грн за місяць у великих містах (з огляду на те, що розмір оренди, розмір заробітної плати тощо є більшим ніж у двічі).
  2. Нульові виторги. Суб’єкти господарювання, що зареєстрували РРО/ПРРО, але водночас декларують нульові виторги, а також, наприклад, за більшістю операцій, проведених через РРО/ПРРО, було здійснено оплату у безготівковій формі (понад 90%).
  3. Мають ризики в оформленні найманих працівників. Кількість зареєстрованих РРО повинна відповідати кількості офіційно оформлених найманих працівників або необхідній кількості працівників для забезпечення виконання технологічного процесу на окремому об’єкті.

“Якщо попадаєте під критерії – замисліться та виправте”, – звернувся Гетманцев до підприємців.

Гетманцева підозрюють у створенні штучних підстав для податкових перевірок

Данила Гетманцева запідозрили у приховуванні статистики щодо податкових перевірок, що здійснюються за скаргами людей, яким підприємець не видав фіскальний чек. Відкритої інформації про те, кого і коли перевірили та яке покарання призначили – немає. А це створює умови для нечесної конкуренції.

На це звернула увагу Ніна Южаніна, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики. За її словами, вона неодноразово чула про відсутність реакції ДПС на певні звернення. І пояснює це просто – мабуть, люди скаржились на тих, кого не можна чіпати й кого покриває Гетманцев.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Росії затримали командира бригади, який влаштувала різанину в Бучі

Командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади полковника Артема Городилова, який командував окупантами під час різанини в…

3 хв. ago

Орбан зняв кумедне відео про свою подорож до Києва: кадри нагадують голлівудський фільм

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який тільки 2 липня приїжджав до Києва з місією змусити Київ…

8 хв. ago

За парти з 1 серпня: вже названо області, де школи розпочнуть навчальний рік з літа

Деякі школи України вже визначилися з датою початку нового навчального року 2024-2025, а керівництво навчальних закладів у…

23 хв. ago

Українці масово закривають ФОП: зростання показника склало 54%

В Україні намітилася небезпечна тенденція у малому та середньому бізнесі. Громадяни масово почали припиняти свій…

26 хв. ago

50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу: скільки ще не вистачає

В Україні до кінця року планують мобілізувати 200 тисяч чоловіків. За даними німецького видання WELT,…

32 хв. ago

“Рішалово” на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта

НАБУ повідомило про підозру в кримінальному провадженні щодо торгівлі керівними посадами в структурі Державної митної…

38 хв. ago