Categories: Бізнес

Усі ФОПи вже винні: решті українців рахунки виставлять пізніше

Для ФОПів підвищення податків відбудеться заднім числом – з 1 жовтня, а для працюючих українців – з моменту набуття чинності законом. Про це повідомив народний депутат Данило Гетманцев, пише портал Стіна.

“Якщо говорити про цю норму (щодо ретроспективного підвищення податків – ред.), то тільки виключність обставин змусила нас це рішення ухвалити”, – повідомив він.

Він зазначив, що перед депутатами стояла дилема: або вони вводять в дію закон з листопада і піднімають ставки ще більше (бо сума потреби нікуди не дівається) або роблять це першим жовтня.

“Напередодні ухвалення законопроєкту була дискусія: підвищувати військовий збір, який заплатять ті, хто і так платить податки, чи ПДВ. Чому Верховна Рада врешті зупинилася на військовому зборі, підвищення якого дасть менше додаткових доходів, ніж дало б підвищення ПДВ”, – розповів нардеп.

За його словами, вони принесли б приблизно співставні надходження: підвищення військового збору на 1 відсотковий пункт дасть близько 30 мільярдів гривень, а ПДВ – 45-46 мільярдів.

“На жаль, ця дискусія ще не закрита. Я просто хочу процитувати слова міністра фінансів, який зазначив, що у випадку, якщо між першим та другим читанням державного бюджету на 2025 рік критично збільшаться видатки, то нам необхідно буде повернутися до питання підняття саме ПДВ. І це в межах домовленості з МВФ”, – наголосив Данило Гетманцев.

Романчук Микола

Recent Posts

ЄС має намір ізолювати РФ

16 жовтня Європейський Союз проводить свій перший саміт з країнами Перської затоки, спрямований на зміцнення…

6 хв. ago

Дісталися і пенсіонерів: запровадили солідні штрафи – чи вистачить грошей розрахуватися

У Пенсійному фонді розповіли про штрафні санкції для пенсіонерів . Цією інформацією ділиться Пенсійний фонд, пише Стіна. В українських…

9 хв. ago

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає…

14 хв. ago

Зеленський у Раді презентував план перемоги: повний текст

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради, де вперше публічно презентував план перемоги України у…

19 хв. ago

Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

План перемоги України складається з п'яти пунктів. Є у ньому й три таємні додатки, сказав президент Володимир Зеленський під…

19 хв. ago

“Треба мобілізувати з 18 років”: влада ошелешила вимогами щодо призову на фронт

Американські політики обох партій наполягають на тому, щоб президент Володимир Зеленський знизив вік призову в…

21 хв. ago