Categories: Бізнес

Штрафи для ФОПів ростуть невпинно: коли 340 гривень можуть обернутися на 7 100

ФОП можуть бути оштрафовані за порушення податкового законодавства. Наприклад, за перше порушення передбачено штраф у розмірі 340 грн, а за повторне, якщо воно сталося протягом року, штраф підвищується до 1020 грн.

Повторним вважається те порушення, за яке вже було накладено штраф. Якщо під час однієї перевірки виявлено кілька аналогічних порушень, то кожне з них оцінюється як перше і відповідно, за кожне накладається штраф у 340 грн.

Штрафи. Фото: politeka

Несвоєчасна сплата єдиного податку також карається. Для ФОП 1 та 2 групи штраф становить 50% від ставки єдиного податку. У 2024 році це становитиме 151,40 грн для 1 групи і 710 грн для 2 групи.

Штраф накладається навіть за невелику недоплату або затримку платежу на один день. Крім того, за несвоєчасну сплату нараховується пеня, яка може призвести до збільшення боргів.

Якщо ФОП не подають об’єднаний звіт вчасно, штраф за перше порушення становить 1020 грн, а за повторне – 2040 грн. У випадку виявлення донарахувань податків, за ненавмисні помилки штраф становить 10%, за умисні – 25%, а за повторні порушення протягом трьох років – 50%.

ФОП

За відсутність обліку документів передбачено штраф: 1020 грн за перше порушення та 2040 грн за повторне. Ігнорування запитів податкової служби загрожує штрафом у 7100 грн.

За порушення реєстрації РРО та ПРРО штрафи становлять 25% вартості товарів за перше порушення і 50% за повторне. Якщо продано багато товарів без фіскалізації, штраф за перший товар буде меншим, а за наступні – вищим.

Ольга Степанова

Recent Posts

Росіяни стали активніше здавати секс-іграшки як заставу під кредити

Росіяни найчастіше з рухомого майна віддають у заставу для кредитів автомобілі, але серед забезпечення трапляються…

3 хв. ago

Заплатять за повернення додому: де можна отримати 34 тисячі доларів за спаковані валізи

Українські біженці, які знайшли притулок у Швеції, можуть отримати суттєву грошову допомогу за повернення на…

10 хв. ago

Нові стрижки для короткого волосся на 2025 рік: у трендах залишаються текстура й об’єм

Восени 2024 короткі стрижки знову в трендах і будуть актуальними наступного 2025 року. Такі зачіски…

19 хв. ago

Відправили не 6000: в “Укрпошті” висловилися щодо розсилки повісток з е-підписами ТЦК

В "Укрпошті" підтвердили, що розіслали першу партію тестових повісток з електронними підписами начальників Територіальних центрів комплектування (ТЦК),…

28 хв. ago

Турки шоковані цінами на відпустку в своїй країні

Більшість громадян Туреччини більше не можуть дозволити відпустку у своїй країні бодай раз на рік.…

36 хв. ago

“Найрозшукуванішого” наркобарона заарештовано через два роки після втечі: хто це

"Найрозшукуванішого" наркобарона спіймали і заарештували через два роки після його втечі. Про це повідомляє Need To Know.…

45 хв. ago