Categories: Бізнес

Скільки повинні заробляти ФОПи для бронювання працівників: деталі законопроектів

Фізична особа-підприємець, яка бажає забронювати працівника, повинна мати дохід не менше 61,2 тисячі гривень на місяць та сплачувати за заброньованого працівника військовий збір у 20,4 тисячі гривень.

Відповідні норми містять зареєстровані у Верховній Раді законопроекти, що стосуються економічного бронювання працівників українських підприємств.

За інформацією парламентського порталу, проекти законів “Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки” (№ 11331) та “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов’язаних” (№ 11332) направлено на розгляд профільного комітету. 

Законопроект № 11332 передбачає впровадження спеціального збору за бронювання військовозобов’язаних, а саме фізичних осіб-підприємців та/або їх працівників, а також працівників підприємств, установ, організацій. 

Його метою є створення прозорого механізму бронювання військовозобов’язаних працівників, а також збільшення надходжень до державного бюджету України, що будуть спрямовані на потреби безпеки та оборони.

Розмір спеціального щомісячного збору заплановано в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20,4 тис. грн). Зазначається, що запропонований розмір збору співвідноситься з розміром мінімального грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України. 

Законопроект №113331 пропонує додати зміни до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” в частині організації та порядку бронювання військовозобов’язаних. Зокрема, додається пункт про те, що бронюванню підлягають військовозобов’язані, що працюють у суб’єктів господарювання, які за кожного заброньованого працівника щомісячно сплачують до державного бюджету збір за бронювання військовозобов’язаних, та у яких відсутня заборгованість з виплати заробітної плати та податків.

При цьому вказується умова, що фізична особа-підприємець та/або її наймані працівники мають право на бронювання за умови, якщо обсяг доходу ФОПа протягом календарного місяця становить не менше трикратного розміру збору за бронювання військовозобов’язаних (тобто 61,2 тис. грн). 

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

5 години ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

5 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

5 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

5 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

5 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

5 години ago