Categories: Бізнес

Чи потрібно платити податки з чайових: Гетманцев попередив, що незабаром чекає на рестораторів

Працівники ресторанів порушують закон, якщо не сплачують податки з чайових. Зараз вони уникають відповідальності через те, що ресторанний бізнес перебуває поза фокусом уваги податкової служби, але ситуація незабаром зміниться.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю YouTube-каналу “ASA Trьопс”.

“Я дуже широко спілкуюся з людьми. Я дуже широко спілкуюся з цим бізнесом, з представниками цього бізнесу. Нехай не буде в них ілюзій, що я не розумію, що відбувається. Я знаю дуже добре ситуацію на цьому ринку. До речі, не тільки на цьому ринку. В межах детінізації я вимушений був заглибитись в багато індустрій в нашій державі. Так от, я розумію абсолютно чітко, що в ресторанах є велика проблема щодо цього [ухилення від сплати податків – ред.]”, – зазначив Гетманцев.

За його словами у багатьох кафе та ресторанах взагалі не пробивають чеки чи іншим чином занижують звіти про свої доходи.

“З погляду фіскального потенціалу, ми не бачимо цю галузь [ресторанний бізнес – ред.] на першому місці. Тому на сьогодні податкова відпрацьовує торгівлю різноманітними товарами – продуктами харчування і передусім, безперечно, електроніки. А після того, як ці ринки будуть виведені на світ Божий в повному обсязі, ми будемо вже займатися менш привабливим з фіскальної точки зору ринками”, – попередив Гетманцев.

Він додав, що від сплати податків ухиляться не тільки власники закладів, а й рядові працівники, які отримують чайові і не декларують їх, як дохід.

“Ми не повинні підміняти закон якимись своїми судженнями щодо нього. Тож оподаткуванню підлягає будь-який дохід крім тих доходів, які визначені безпосередньо в законі як пільга. Тому тут для мене дискусії немає взагалі”, – наголосив Данило Гетманцев.

Коломієць Надія

Recent Posts

Суди у більшості випадків скасовують штрафи від ТЦК: три основні причини

За 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку…

8 хв. ago

Ілон Маск представив дводверне роботаксі без керма та педалей

Генеральний директор автовиробника Tesla Ілон Маск продемонстрував роботаксі з двома дверима, які мають вигляд крил чайки. Про це повідомляє Reuters…

16 хв. ago

На вихідних у Києві низка автобусів і тролейбусів змінять маршрути

Як повідомляє «Київпастранс», 12 жовтня зі змінами руху курсуватимуть автобуси №6, 39, 44, 49, 61, 87, 95…

21 хв. ago

“Кукурудзяна кампанія”: Лукашенко йде стопами Хрущова

Лукашенко заявив про відставання від Заходу Білоруська кукурудза поступається західним сортам та гібридам. Як повідомила…

31 хв. ago

В Україні починається опалювальний сезон, але не скрізь

Україна готується до початку опалювального сезону, що є звичайною новиною для мешканців, які зіткнулися із…

41 хв. ago

Пекін зробив нову заяву щодо України

Китай назвав Україну дружньою країною. Міністерство закордонних справ КНР заявило про готовність до взаємовигідної співпраці. "Україна є…

55 хв. ago