Categories: Бізнес

Чи потрібно платити податки з чайових: Гетманцев попередив, що незабаром чекає на рестораторів

Працівники ресторанів порушують закон, якщо не сплачують податки з чайових. Зараз вони уникають відповідальності через те, що ресторанний бізнес перебуває поза фокусом уваги податкової служби, але ситуація незабаром зміниться.

Про це розповів голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю YouTube-каналу “ASA Trьопс”.

“Я дуже широко спілкуюся з людьми. Я дуже широко спілкуюся з цим бізнесом, з представниками цього бізнесу. Нехай не буде в них ілюзій, що я не розумію, що відбувається. Я знаю дуже добре ситуацію на цьому ринку. До речі, не тільки на цьому ринку. В межах детінізації я вимушений був заглибитись в багато індустрій в нашій державі. Так от, я розумію абсолютно чітко, що в ресторанах є велика проблема щодо цього [ухилення від сплати податків – ред.]”, – зазначив Гетманцев.

За його словами у багатьох кафе та ресторанах взагалі не пробивають чеки чи іншим чином занижують звіти про свої доходи.

“З погляду фіскального потенціалу, ми не бачимо цю галузь [ресторанний бізнес – ред.] на першому місці. Тому на сьогодні податкова відпрацьовує торгівлю різноманітними товарами – продуктами харчування і передусім, безперечно, електроніки. А після того, як ці ринки будуть виведені на світ Божий в повному обсязі, ми будемо вже займатися менш привабливим з фіскальної точки зору ринками”, – попередив Гетманцев.

Він додав, що від сплати податків ухиляться не тільки власники закладів, а й рядові працівники, які отримують чайові і не декларують їх, як дохід.

“Ми не повинні підміняти закон якимись своїми судженнями щодо нього. Тож оподаткуванню підлягає будь-який дохід крім тих доходів, які визначені безпосередньо в законі як пільга. Тому тут для мене дискусії немає взагалі”, – наголосив Данило Гетманцев.

Коломієць Надія

Recent Posts

«Що відбувається в армії!»: Z-воєнкор накинувся на Скабеєву. ВІДЕО

У соціальних мережах набирає популярність відео, в якому російський блогер та Z-волонтер Євген Гольман розповів, що в…

8 хв. ago

У столиці зростає захворюваність на коронавірус серед дітей

У Києві минулого тижня дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус.

20 хв. ago

“Це був би нищівний удар по Путіну”: чого боїться глава Кремля

Для російського диктатора Володимира Путіна було б дуже болісно втратити підтримку Білорусі й самопроголошеного білоруського президента Олександра…

31 хв. ago

Вибори в США: на скільки Гарріс випереджає Трампа

У США провели загальнонаціональне опитування напередодні виборів президента Кандидатка на посаду президента США від демократів Камала Гарріс випереджає висуванця…

42 хв. ago

Нова схема заробітку на ухилянтах: як сплатити штраф зі знижкою 50%

В Україні понад 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані у військкоматах, хоча на це…

45 хв. ago

Автомобілі для молоді: які моделі вживаних авто варто обрати

Молодим водіям знайти авто, який поєднує в собі доступність, надійність та економічність, може бути нелегко.…

50 хв. ago