Categories: Бізнес

У якій країні незабаром побільшає багатіїв: аналіз експертів

У Індії спостерігатиметься найшвидше зростання кількості надбагатих людей у найближчі роки. Про це пише CNBC з посиланням на дані лондонської консалтингової компанії Knight Frank.

За даними Knight Frank, протягом наступних кількох років в Індії очікується найшвидше зростання кількості надбагатих людей у ​​світі. Так, лише за минулий рік чисельність надбагатого населення Індії – людей з чистим капіталом не менше ніж $30 млн (UHNWI, Ultra high-net-worth individuals) – зросла на 6,1%, до 13 263 осіб. Очікується, що вже до 2028 року це число зросте на 50,1%, що зробить Індію країною із найшвидшим зростанням кількості надбагатих у світі.

«На початку цього року фінансовий центр Індії, Мумбаї, обігнав Пекін і став провідним осередком мільярдерів Азії. У всьому світі місто посідає третє місце за кількістю мільярдерів після Нью-Йорка та Лондона», – йдеться у публікації.

Елітна нерухомість за кордоном і офшори

За словами президента компанії з управління активами Nuvama Private Алока Сайгала, близько 30% інвестицій індійських UHNWI спрямовується в елітну нерухомість, включаючи зарубіжні проєкти.

За даними звіту Knight Frank про добробут, в середньому індієць з-поміж надбагатих людей володіє більш ніж двома будинками, а близько 12% надбагатих людей Індії планують купити новий будинок у 2024 році. Ультрабагаті індійці також охоче купують дорогу нерухомість за кордоном, причому Дубай є фаворитом. 

Сьогодні близько 20% «офшорного пирога» нерухомості Дубая належить індійським інвесторам. За словами опитаних експертів CNBC, ці елітні житлові об’єкти, як правило, можуть здаватися в оренду або купуватися для перепродажу.

«Сьогодні для індійців офшори стали досить важливою та актуальною темою. Таким чином, люди прагнуть перевести частину своїх активів за кордон. І знову нерухомість стає відправною точкою», – пояснив Сайгал.

«Дружні» стартапи

Інвестиції в стартапи стають дедалі популярнішими, особливо серед молодого покоління багатих індійців, розповіли CNBC менеджери капіталу. За словами керуючого директора Standard Chartered Bank Нітіна Ченгаппи, інвестування у компанії на ранній стадії розвитку є ще одним способом диверсифікації портфелів. «Інвестиції з друзями, вкладення грошей у стартапи, стали для них однією великою справою», – додав Ченгаппи.

Він зазначив, що індійські надбагаті клієнти загалом розглядають інвестиції в стартапи як «динамічну стратегію створення багатства», розраховуючи отримати прибутки в таких секторах, як фінтех, охорона здоров’я та технології.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

35 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

36 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

46 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

48 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

50 хв. ago