Categories: Бізнес

Мінфін готує запровадження військового збору для ФОПів: Гетманцев розповів, навіщо це потрібно

Військовий збір з мінімальної зарплати під час війни його мають сплачувати всі, в тому числі фізичні особи – підприємці. 

Про це в інтерв’ю «Укрінформу» заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Фізичні особи – підприємці, платники єдиного податку першої та другої груп, наразі не сплачують військовий збір з мінімальної зарплати. Міністерство фінансів вважає, що така практика у війну неприйнятна. Із цим насправді складно сперечатися. Військовий збір повинні сплачувати всі», – наголосив він.

За словами Гетманцева, робоча група при Міністерстві фінансів обговорює два комплексні питання. Перше – обсяг коштів, яких бракує, а друге – джерела додаткового ресурсу. Депутат підкреслив, що якщо уряд вирішить зупинитися на мінімально необхідних 0,5% ВВП, то джерелами будуть напрацьовані Мінфіном заходи – введення військового збору на певні операції (наприклад, купівлі/продажу автотранспортних засобів та ювелірних виробів).

«Йдеться і про авансові внески з податку на прибуток з автозаправних станцій – за прикладом того, що раніше зробили з «обмінниками». Бо в країні досить багато АЗС, які працюють «на папері» начебто не отримуючи прибутку. Зважаючи ж на маржинальність паливного бізнесу, насправді такого бути не може», – зазначив Гетманцев.

Нардеп підкреслив, що йдеться не тільки про податкові надходження, а і про неподаткові – залучення до бюджету частини чистого прибутку підконтрольних державі підприємств. Він додав, що саме в цьому контексті обговорюється впровадження військового збору для ФОПів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Дослідження довели, що вживання кеш’ю допоможе сповільнити старіння

Якщо ви турбуєтеся про те, щоб ваш організм працював добре в будь-якому віці, то варто підійти…

22 хв. ago

ФОПів надумали серйозно потрусити: будуть підвищувати і додавати податки

В Україні задля подолання проблем наповнення бюджету можуть запровадити військовий збір для ФОПів. Зараз він становить 1,5%.…

33 хв. ago

Погода дасть жару. Синоптики дали прогноз на робочий тиждень в Україні

Весь робочий тиждень в Україні литимуть дощі - як повсюдно, так і місцями, як із…

40 хв. ago

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Починаючи з 18 травня, у військовозобов'язаних буде 60 днів, щоб оновити дані, але навіть добровільний…

52 хв. ago

В Ірані почали молитися за здоров’я президента, гелікоптер якого зазнав аварії

В Ірані почали молитися за здоров’я президента Ебрагіма Раїсі. Як повідомляє агентство Tabnak, молитви проводяться у мазарі…

1 годину ago

Росія відкриває новий фронт у війні в Україні, – USA Today

Новий російський наступ забрав кілометри територій поблизу Харкова, але надання нової зброї США та нездатність Росії…

1 годину ago