Categories: Бізнес

Підвищення податків: Зеленський впевнений, що бізнес у “потужному захваті”

На даний час проєкт закону щодо підвищення податків малозрозумілий майже для всіх учасників процесу. Крім того, президент Володимир Зеленський, завдяки своєму оточенню, вважає, що українці підтримують рішення щодо підвищення податків. А це далеко не так. Тому бізнес повинен більш активно висловлювати своє невдоволення, вважає народний депутат Ярослав Железняк. 

“В чому зараз проблема: що законопроект про податки в такому вигляді поганий розуміють майже всі. Навіть серед влади багато, хто згоден, що можна зробити значно більш нормальніший текст і отримати навіть більше грошей в бюджет”, – зазначив він. 

За його словами, існує проблема в ОП.

“Туди наші «економічні генії» донесли думку, що «все добре», «з бізнесом розрулили», «всі задоволені». І будуть це говорити до останнього – інакше самі будуть винні перед Президентом. Коротше десь на рівні 4-го поверху будинку на Банковій всі прибувають у ілюзії, що підхід до підвищення податків ідеальний і ось критика тільки від політиків звучить”, – додав він. 

Бізнес має кілька днів для висловлювання своєї позиції. 

“І тому, шановний бізнес, зараз мʼяч на вашому полі: чим більше буде публічних заяв з конкретними альтернативами- тим більше шанс ще змінити позицію «вищого політичного керівництва» (як би тупо це не звучало). Десь до кінця понеділка є ще час”, – констатував він.

Нагадаємо, Рада прийняла за основу законопроєкт №11416-д стосовно підвищення податків. «За» проголосував 241 народний депутат. Однак лише перезавантаження моделі оподаткування сировинного експорту може принести в бюджет до 80 млрд грн на рік.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

12 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

30 хв. ago

Українцям пропонують виживати на 3000 гривень: у владі кажуть – це реально

Проєкт державного бюджету на 2025 рік передбачає замороження соціальних стандартів через обмежені ресурси. Зокрема, підвищення…

43 хв. ago

Захід перейшов до потужного тиску на Зеленського з метою припинення війни – El Pais

Союзники України розпочинають новий етап тиску на Київ, щоб домовитися про закінчення війни. Про це…

51 хв. ago

“Це найкращий доказ”: кумедне відео зі сніговою людиною стало вірусним у соцмережах

Вірусна поява в лісах Оклахоми міфічної істоти Бігфута, схожої на снігову людину, викликала бурю емоцій в…

57 хв. ago

В Україну прийшов потужний циклон із півдня: прогноз погоди на 6 жовтня

У неділю, 6 жовтня, в Україні буде хмарно. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощів в Україні…

1 годину ago