Categories: Бізнес

З перевірками не прийдуть: кому податкова дозволить видихнути

З 1 жовтня в Україні стартує нова ініціатива під назвою «Клуб білого бізнесу». Це об’єднання платників податків, які демонструють високий рівень добровільного дотримання податкового законодавства. Ініціатива має на меті вивести бізнес з тіні, що є важливим кроком для розвитку економіки країни.

У «Клубі білого бізнесу» можуть бути лише ті компанії, які відповідають певним вимогам. Серед них: відсутність боргів із соціальних внесків, невеликий податковий борг або його відсутність, а також дотримання звітності.

Бізнес, скріншот: YouTube

Це допомагає державі підтримувати підприємців, які чесно платять податки і виконують свої обов’язки. Основною перевагою для членів клубу є мораторій на податкові перевірки.

Це значно знижує ризики для бізнесу, оскільки податкові перевірки є однією з основних причин, чому підприємці звертаються до бізнес-омбудсмена. Наприклад, за другий квартал цього року в офіс бізнес-омбудсмена надійшло 186 звернень, з яких 62% стосувалися податкових питань, причому 54 скарги стосувалися саме перевірок.

Бізнес в Україні, фото mind

Учасники клубу отримали скорочені терміни для перевірок, пов’язаних із поверненням податку на додану вартість (ПДВ). Тепер камеральна перевірка займатиме лише 5 днів замість 20, а документальні перевірки — 10 днів замість 40. Це допоможе бізнесу працювати легше і прозоріше.

Коломієць Надія

Recent Posts

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

10 хв. ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

19 хв. ago

У Конго перекинулося судно з майже 300 пасажирами на борту (відео)

Щонайменше 78 людей потонули в озері Ківу на сході Демократичної Республіки Конго унаслідок перекидання човна…

28 хв. ago

Небезпечний тренд серед дітей у мережі: омбудсмен дав пораду батькам

У соцмережах набирає популярності новий небезпечний флешмоб – діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що  може бути…

36 хв. ago

Гепатит і ВІЛ не перешкода: хвороби, з якими беруть в армію

Нещодавні зміни у законодавстві України щодо мобілізації внесли корективи у процедуру визначення придатності до військової…

45 хв. ago

ЄС запроваджує п’ятирічне додаткове мито на електромобілі з Китаю

Європейський союз сьогодні, 4 жовтня, підтримав запровадження мита на електромобілі з Китаю. Його розмір подекуди…

54 хв. ago