Categories: Бізнес

Правило 1 ранкової години Джеффа Безоса: нейровчені пояснюють, у чому користь

Чимало успішних особистостей із багатомільярдним капіталом можуть похвалитися доволі важким ранковим режимом, у якому знайдеться місце читанню, заняттям спортом, а найголовніше – роботі й тому подібним речам. Однак, як виявилося, засновник Amazon Джефф Безос не з таких, пише Inc.

Мільярдер ще 2018 року, виступаючи в Економічному клубі Вашингтона, розповів – як проходить його ранок. ЗМІ пише, що чоловік полюбляє читати газету, пити каву та снідати з родиною. Однак їм заборонено користуватися мобільними телефонами під час ранкового проведення часу.

Наречена Безоса Лорен Санчес в інтерв’ю виданню People підтвердила це:

“Ми не сідаємо за телефон. Це одне з правил”.

Авторка матеріалу, експертка видання Джессіка Стіллман, припускає, що це правило частково пояснюється особистими вподобаннями Безоса. Засновник Amazon, як повідомляється, стверджує, що його “неробство” вранці не лише допомагає йому отримувати більше задоволення від життя, а й ще й підвищує рівень енергії та покращує здатність ухвалювати рішення впродовж усього дня.

ЗМІ пише, посилаючись на останні дані нейронауки, що твердження Безоса про те, що нібито ранок, проведений в інтернеті, веде до розумніших і здоровіших днів, є правдивим. І нові дослідження переконливо свідчать про те, що багатьом варто взяти на озброєння правило однієї години Безоса.

Маріс Лоффлер зі Стенфордської програми медицини способу життя заявив:

“Якщо ви скролите телефон у ліжку протягом години лише одного ранку, негативні наслідки будуть мінімальними. Але якщо це увійде у звичку, день за днем, місяць за місяцем, то така поведінка може стати згубною”.

Згідно з результатами одного дослідження в галузі неврології, підвищене використання екранів серед дорослих може завдати шкоди навчанню, пам’яті та психічному здоров’ю. Інше дослідження показало, що у дорослих, які дивляться телевізор по п’ять і більше годин на день, підвищений ризик розвитку захворювань, пов’язаних із мозком, як-от недоумство або хвороба Паркінсона.

Ще одне дослідження засвідчило, що у дорослих, які проводять за екраном більше двох і більше годин на день поза роботою, зменшується обсяг сірої речовини в мозку.

У матеріалі зазначено, що крім негативного впливу на мозок, надмірне проведення часу за екраном також пов’язане з проблемами із зором, поганим сном і болями в спині.

“Пасивне проведення часу за екраном – це як вживання цукру, тільки для мозку. Він “смачний”, і ви хочете його зараз, але насправді ви не годуєте себе. Ви не даєте своєму мозку ніякого харчування”, – заявив Лоффлер.

Експерти пропонують замість того, щоб дивитися в телефон вранці, зателефонувати комусь із близьких, приготувати здоровий сніданок, послухати музику, почитати книжку або провести час на свіжому повітрі.

Романчук Микола

Recent Posts

Занизили втричі: у Раді зізналися – українців бідними зробили штучно

Соціальні стандарти у проекті бюджету на 2025 рік залишаються замороженими, оскільки їхнє підвищення потребує значного ресурсу,…

6 хв. ago

З російського сегмента МКС уже 5 років виходить повітря: це найбільша загроза для станції

У новому звіті NASA йдеться, що найбільшим ризиком для безпеки Міжнародної космічної станції (МКС) є…

15 хв. ago

Найкращі країни для переїзду у 2024 році: куди вирушити за новим початком

Переїзд в іншу країну — це серйозний крок, і в 2024 році це питання залишається…

23 хв. ago

Жінка померла після кількох косметичних процедур: що говорять лікарі

У місті Собрал, що у бразильському штаті Сеара, розгорілося розслідування після смерті 24-річної Вівіан Ліра…

31 хв. ago

Трястиме кожного: Україну накрила потужна магнітна буря – вона на довго

Найближчі чотири дні багато громадян можуть почуватися не найкращим чином. Причина в тому, що Землю накрила чергова…

40 хв. ago

Фурор на конкурсі краси: 80-річна модель завоювала серця глядачів

На національному відборі до конкурсу краси "Міс Всесвіт" у Сеулі справжньою зіркою стала 80-річна модель…

49 хв. ago