Categories: Бізнес

Брати Байрактари вперше потрапили у список мільярдерів від Forbes

Власники турецької компанії Baykar Defense – Сельчук і Халюк Байрактари – вперше потрапили до списку мільярдерів від Forbes. Так, технічний директор та співвласник компанії Baykar Defence Сельчук Байрактар зайняв 2410 місце зі статками у 1,2 млрд доларів.

Водночас генеральний директор компанії Baykar Defence Халюк Байрактар розмістився на 2545 сходинці, а його статки оцінюються у 1,1 млрд доларів, свідчать дані рейтингу.

Варто зазначити, що Baykar Defense – турецька військова компанія, заснована в 1986 році як підприємство зі збирання автомобільних компонентів, але починаючи з 2000 року акцент було зміщено на виробництво БПЛА, які активно використовуються українською армією.

Сельчук Байрактар також є зятем президента Турції Реджепа Тайїпа Ердогана.

Турецька компанія Baykar також почала будівництво заводу з виробництва дронів в Україні. Підприємство буде виробляти безпілотники Bayraktar моделі ТВ2 або ТВ3.

Оновлений список Forbes

В оновленому глобальному рейтингу Forbes побільшало мільярдерів. Також цьогоріч учасники списку примножили статки. Що стосується представників України, то загалом у списку залишилось п’ять українських громадян.

Цього року до щорічного рейтингу найбагатших людей світу Forbes увійшли 125 мільярдерів із Росії, і це число стало рекордним. До цього попередній рекорд встановили 2021 року – тоді до рейтингу потрапив 121 мільярдер із Росії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

2 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

11 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

18 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

23 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

29 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

40 хв. ago