Categories: Авто

Як швидко охолодити салон авто і запобігти перегріву: поради водіям

Вже скоро літо прогріє Україну – тому щоб вдало ховатися від спеки та сонячних променів у салоні авто, а не дихати важким та сухим повітрям, варто знати про кілька ефективних порад, що дозволять швидко охолодити салон вашого автомобіля.

Що робити, якщо салон авто вже нагрівся

Якщо салон вашого авто вже сильно розігрівся на сонці, варто послуговуватись цими методами, щоб швидко охолодити автівку:

  • Ефективне провітрювання: для швидкого виведення гарячого повітря з салону, відкрийте двері автомобіля, розташовані на протилежних боках (або взагалі всі). Це створить потужний протяг і допоможе вивітрити основну масу гарячого повітря.
  • Активізація повітряного потоку: перед початком поїздки, опустіть всі вікна автомобіля на декілька секунд. Це створить потік свіжого повітря, що сприятиме швидкому видаленню гарячого повітря.
  • Оптимізація роботи кондиціонера: замість того, щоб вмикати кондиціонер на повну потужність відразу, краще спрямувати потік холодного повітря спочатку на нижню частину салону. Це допоможе ефективніше охолодити салон. Після того, як підлога стане прохолодною, можна направити повітря вгору для рівномірного охолодження всього простору в авто.

Попередження перегріву салону: що робити

Спекотні літні дні можуть зробити поїздку на авто справжнім випробуванням. Тож щоб зберегти прохолоду в салоні та запобігти перегріву двигуна, рекомендується використовувати наступні методи:

  • Захист від перегріву: щоб мінімізувати нагрівання салону під час стоянки, залишайте відкриті вікна, щоб забезпечити циркуляцію повітря. Також рекомендується паркуватися в тіні або під критими парковками (за можливості).
  • Використовуйте захисний екран. Спеціальна відбивна сонцезахисна шторка для лобового скла допоможе відобразити сонячне проміння. Це значно зменшить нагрівання салону протягом дня. Крім того, шторки бувають різних розмірів та кольорів, тому ви легко зможете підібрати ту, яка підходить саме вам.
  • Використовуйте чохли на сидіння. Шкіряні сидіння нагріваються на сонці, що може призвести до дискомфорту. Використовуйте чохли з дихаючих матеріалів, таких як бавовна або льон. Це захистить вас від опіків і зменшить нагрівання салону.
  • Залишайте в авто пляшки з водою. Зберігання в авто кілька пляшок з холодною водою допоможе вам отримувати необхідну вологу та усуне можливість зневоднення під час спеки, коли ви лише провітрюватимете авто. Можна також заморозити пляшки з водою, щоб вони довше залишалися холодними.
  • Стежте за температурою двигуна. Якщо стрілка індикатора температури двигуна починає підійматися вище норми, зупиніться та дайте двигуну охолонути. Не продовжуйте рух, якщо двигун перегрівається. Також варто перевірити рівень охолоджувальної рідини та за необхідності долийте її.
  • Регулярно обслуговуйте авто. Важливо регулярно проводити техогляд авто, щоб переконатися, що система охолодження двигуна та система кондиціонування працює правильно. Це допоможе запобігти перегріву двигуна та салону під час спеки.
Ольга Степанова

Recent Posts

У Яготині жінка скинула собаку з мосту: поліція взялася за розслідування

Яготинські правоохоронці розпочали розслідування шокуючого випадку жорстокого поводження з твариною. Місцева 65-річна мешканка підозрюється у…

2 години ago

Придбали лише 13 авто: продажі популярної моделі Toyota обвалилися на 99,5%

Попит на гібрид Toyota Prius різко впав. За червень було продано лише 13 хетчбеків. Про це повідомляє сайт Motor1.…

2 години ago

Максим Галкін та Алла Пугачова на межі розлучення

Російський шоумен Стас Барецький, який активно підтримує політику Володимира Путіна та виступає за війну в…

3 години ago

Літак здійснив вимушену посадку через “заражену” їжу (відео)

Рейс Delta, що прямував до Амстердама (Нідерланди), на борту якого перебувало близько 300 осіб, був…

3 години ago

Джефф Безос планує продати акції Amazon: що відомо про угоду

Глава та засновник Amazon Джефф Безос планує продати до 25 млн. акцій своєї компанії до…

3 години ago

Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру, — Зеленський

Україна не збирається йти на компроміси з Росією, відмовляючись від будь-яких територій заради припинення війни. Про…

3 години ago