Categories: Авто

Найкращі маленькі авто на коробці автомат: рейтинг 2024 року

З кожним роком все більше водіїв вибирають автоматичну коробку передач замість традиційної механічної. Це зручно та практично. Додатковою причиною є зростання кількості електромобілів, які не мають традиційної коробки передач.

У топі продажів зараз компактні авто, що ідеально підходять для міської їзди. Експерти склали рейтинг найкращих маленьких авто з коробкою автомат.

Renault Clio

Новий Renault Clio має на вибір два двигуни: 1-літровий бензиновий і економний гібрид E-Tech. Тільки останній оснащений автоматичною коробкою передач, але обидва є чудовими варіантами на дорозі. Гібрид Clio E-Tech видає 143 к.с., а потужністю керує чотириступінчастий автомат з двома електродвигунами. Це найдешевший та найекономніший гібрид, за оцінками експертів.

Seat Ibiza

Seat Ibiza – ще один чудовий варіант, якщо вам потрібен маленький автомобіль з автоматичною коробкою передач. У той час як суперміні продається з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач у стандартній комплектації, спортивні комплектації FR і вище отримують можливість семиступінчастої автоматичної коробки передач. Авто має 1-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом Volkswagen Group, який видає 113 к.с. і забезпечує розгін до 100 км/год за 10,3 с.

Skoda Fabia

Авто має 1,0-літровий бензиновий двигун TSI із семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Skoda Fabia порівняно містка, практична та має справді зручний салон. Більше того, ця модель їздить краще, ніж деякі розкішні автомобілі на ринку.

Toyota Yaris

Ще один чудовий суперміні в цьому списку, Toyota Yaris, пропонується з автоматичною коробкою передач у стандартній комплектації, а e-CVT, який запрограмований на вибір найефективнішої передачі. На щастя, він працює так само, як традиційний автомат. Є лише один варіант двигуна, 1,5-літровий гібридний бензиновий агрегат. Потужність – 114 к.с. на цьому Yaris поєднується з найкращою в класі економічністю.

Jeep Avenger

Компактний кросовер Jeep отримав бензиновий варіант із м’яким гібридом і автоматичну коробку передач. Це та сама шестиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням, як у Vauxhall Corsa та Peugeot 208 – обидва, як і Jeep, є частиною Stellantis із встановленим на коробці передач електродвигуном. Комбінація електродвигуна та коробки передач підвищує продуктивність на 30% у середньому діапазоні.

Hyundai i20

Hyundai i20 – це стильний варіант, доступний із семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Авто має 1-літровий двигун з турбонаддувом потужністю всього 99 к.с.

Toyota Aygo X

Другою Toyota у списку найкращих маленьких автомобілів з автоматичною коробкою передач є Aygo X, компактний кросовер. Він оснащений 1-літровим бензиновим двигуном (зверніть увагу, тут немає турбокомпресора) потужністю 70 к.с. Оскільки це не гібрид, він набагато дешевший, ніж більший Yaris.

Honda Jazz

На Honda Jazz доступний лише один двигун і лише одна коробка передач. Jazz поставляється з e-CVT –це робить його одним із найдорожчих варіантів у цьому списку. Це повний гібрид, на відміну від Avenger і Corsa, тому він може забезпечувати водіння лише на електриці на низьких швидкостях, а двигун фактично працює як генератор для зарядки батареї.

Peugeot 208/Vauxhall Corsa

Peugeot 208 механічно схожий на Vauxhall Corsa і включає шестиступінчасту автоматичну коробку передач, яка оснащена електродвигуном. Гібрид забезпечує на 15% менше споживання палива, ніж звичайний бензиновий автомобіль. Доступний вибір варіантів потужності – 100 або 136 кінських сил.

Mini Cooper

Новий Mini Cooper отримає зміни для свого нового покоління. Він буде пропонуватися тільки як автомат, з двома варіантами: стандартний або спортивний автомат з подвійним зчепленням. Новий Mini поставляється з деяким пристойним обладнанням у стандартній комплектації, включаючи підігрів керма, величезний круглий інформаційно-розважальний дисплей, світлодіодні фари, систему допомоги при паркуванні та набір технологій безпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago