Categories: Авто

Українці масово купляють нові авто: 5 найпопулярніших марок

У серпні 2024 року українські автолюбителі продемонстрували зростаючий інтерес до нових автомобілів, значно збільшивши свої витрати у цьому сегменті.

Як повідомляє “Хвиля”, за даними “Укравтопрому”, загальна сума, витрачена на придбання нових авто, досягла значної позначки 15 мільярдів гривень. Цей показник на 45% перевищує аналогічний період минулого року та на 28% більше, ніж у липні поточного року.

Цікаво відзначити, що майже половина цієї суми була спрямована на покупку автомобілів лише п’яти брендів. Лідируючу позицію зайняв преміальний німецький виробник BMW, чиї продажі склали 2,15 мільярда гривень. Зовсім трохи відстала японська Toyota з показником 2,14 мільярда гривень. Трійку лідерів замкнув ще один німецький бренд – Mercedes-Benz, на автомобілі якого українці витратили 1,2 мільярда гривень.

Імпорт авто

Volkswagen та Audi також увійшли до п’ятірки найбільш затребуваних марок, з обсягами продажів у 948 та 752 мільйони гривень відповідно. Крім того, українські покупці виявили інтерес до таких брендів, як Skoda, Land Rover, Renault, Lexus та Nissan.

З початку 2024 року загальні витрати українців на нові автомобілі становили вражаючі 82,4 мільярда гривень, що на 23% перевищує показники аналогічного періоду минулого року.

Лисенко Катерина

Recent Posts

“Росія весь арсенал застосує”: Лукашенко розкрив сценарій, за якого почнеться ядерна війна

Лідер Білорусі Олександр Лукашенко розповів, у якому випадку пустить в дію ядерну зброю. Про це з посиланням…

7 хв. ago

На Чернігівщині поліцейський збив на смерть військового: ДБР відкрило провадження

У п’ятницю, 27 вересня, у середмісті Ніжина керівник районного управління поліції скоїв наїзд на військовослужбовця.…

9 хв. ago

Борги українців за мікрокредитами зросли на понад 50% від початку року

Станом на 1 липня 2024 року українці заборгували мікрофінансовим організаціям понад 14,5 млрд грн. Від початку року борг збільшився…

12 хв. ago

Французький мільярдер сховав Павла Дурова у «таємних апартаментах»

Французький мільярдер Ксав'є Ньєль допоміг засновнику Telegram Павлу Дурову після арешту, зокрема він надав йому «таємні апартаменти»…

15 хв. ago

Підвищення цін на електроенергію: що буде з тарифами для населення

Восени очікується підвищення цін на електроенергію. Зміни торкнуться бізнесу, але не вплинуть на тарифи для населення. Про…

17 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 28–29 вересня: де пройдуть дощі з грозами

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних у багатьох областях України все ще потішить теплом, але…

41 хв. ago