Categories: Авто

Водії будуть в захваті: який вигляд матиме авто майбутнього

Майбутнє настає занадто швидко. Технології, які ще кілька десятиліть тому вважалися нереалістичними, зараз активно використовуються не лише на науковому рівні, а й у побуті.

У мережі спробували уявити, якими будуть автомобілі майбутнього. Все, починаючи від розробки та дизайну і закінчуючи автономним керуванням, буде підтримуватися генеративними алгоритмами ШІ.

Професія водія може взагалі зникнути – експерти впевнені, що невдовзі автомобілі будуть безпілотними.

Потужні чіпсети підвищать турбонаддув у всьому – від продуктивності до безпеки. Вони забезпечать блискавичну обчислювальну потужність, керуючи всім: від автономного водіння до діагностики в реальному часі.

Голосове керування перетвориться на стандартну функцію. Навіть більше – авто буде обладнане цифровими помічниками. Вони стануть достатньо розумними, щоб поцікавитися вашим настроєм, дати дієву пораду та виконувати ще ряд важливих функцій.

Де екран, там і потік доходу. Новітні авто будуть обладнані для підтримки ігор, кіносеансів тощо. А точки доступу Wi-Fi більше не обмежуються моделями преміум-класу.

Майбутнє – це автомобіль, який визначається програмним забезпеченням і дистанційними оновленнями. Транспортні засоби можна буде оновлювати протягом усього терміну експлуатації.

Розширена реальність (XR) означає інтенсивне використання віртуальної, доповненої та змішаної реальності. Це включає розширену навігацію BMW, яка використовує камеру для проєктування стрілок напрямків на цифрову проєкцію вашого маршруту, щоб ви не пропустили поворот.

Електронне паливо — єдиний спосіб досягти нульового викиду вуглецю в країнах без стабільної електричної мережі. Створити та масштабувати е-паливо не так просто, тому воно коштує вчетверо дорожче, ніж звичайне паливо.

Ольга Степанова

Recent Posts

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

11 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

21 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

34 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

49 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

49 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

1 годину ago