Categories: Авто

Киян попередили про рейди інспекції з паркування: коли авто забере евакуатор

Жителів Києва попередили про рейди інспекції з паркування і пояснили, за що евакуйовуватимуть автомобілі, йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що інспектори з паркування Департаменту територіального контролю міста Києва щоденно обстежують дороги щодо порушень правил зупинки та стоянки транспортних засобів.

“Особлива увага – на локаціях із велодоріжками та велосипедними смугами, адже йдеться про безпеку дорожнього руху велосипедистів”, – зауважили у КМДА.

Міська влада нагадала, що за порушення правил зупинки та стоянки транспортного засобу передбачений штраф і тимчасове затримання транспортного засобу (згідно зі ст. 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

“Місто закликає водіїв дотримуватися вимог законодавства і правил дорожнього руху. У разі порушення – припарковані на велосмугах автомобілі евакуйовуватимуть”, – йдеться у повідомленні.

Паркування в Києві

Як повідомлялося раніше, з 24 липня паркування в Києві знову стало платним, у зв’язку з чим поновлюється оплата через “Київ Цифровий”.

Однак у лютому 2024 року в АМКУ заявили, що суд підтвердив скасування розпорядження КМДА, яким затверджено тарифи на платне паркування в Києві. У зв’язку з цим з 21 лютого плату за паркування в Києві стягувати не можуть.

Йдеться про тарифи комунального підприємства “Київтранспарксервіс” на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, зокрема, 35 грн за годину у першій зоні (25 та 5 грн – у другій та третій відповідно).

Ольга Степанова

Recent Posts

Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу для Netflix

42-річна Меган Маркл закінчила зйомки свого нового шоу на Netflix, що "прославляє радість кулінарії, садівництва,…

3 хв. ago

“Негативний досвід”: через 2 роки війни ЗСУ почали воювати гірше, ніж на початку

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що українці стали воювати гірше, ніж на початку…

4 хв. ago

Блокпост прибрали, але кошмарити людей продовжать: реакція ТЦК на бунт людей у Ворохті

Блокпост у Ворохті на Івано-Франківщині, через який місцеві жителі напали на військових, демонтовано. При цьому перевірки…

19 хв. ago

У Німеччині невідомі обстріляли штаб-квартиру партії Шольца

За кілька тижнів до земельних виборів у Саксонії невідомі обстріляли штаб-квартиру Соціал-демократичної партії (СДПН) у…

23 хв. ago

Кличко вирішив віддати під забудову торговельними центрами заповідну зону Голосієва

Сьогодні, 4 липня, депутати Київради продовжили дію договорів оренди трьох ділянок у Голосіївському районі. Таке…

25 хв. ago

В Раді продовжують рахувати, скільки ще зможуть силою відправити на війну немотивованих чоловіків

Військовозобов'язані громадяни, які перебувають в Україні, починають працювати "в тіні", щоб не потрапити під мобілізацію. При…

31 хв. ago