Categories: Авто

Названо найнебезпечніші авто 2023 року за результатами краш-тестів

Щороку Американський інститут дорожньої безпеки публікує рейтинг найбезпечніших та найнебезпечніших автомобілів. Цей рейтинг визначається у результаті проведених краш-тестів.

Вони не завжди позитивні і влаштовують автовиробників та власників цих марок. Результати тестів опубліковані на каналі інституту в YouTube.

Перше місце в антирейтингу отримав Rivian R1S — електричний позашляховик. Він широко представлений на ринку України. Проте з’ясувалося, що фронтальні зіткнення — це його ахіллесова п’ята. Цей американський електромобіль коштує понад 112 тисяч доларів. Жаль, що за такі гроші виробник не надав покупцям повної впевненості у безпеці ТЗ.

Седан бізнес-класу Toyota Camry також не може впоратись у фронтальному зіткненні. А це, між іншим, одна з найпопулярніших моделей на планеті. Можливо, тому у Toyota вирішили прибрати Camry зі своєї лінійки в Японії. До того ж нещодавно автовиробник потрапив у скандал — з’ясувалося, що його дочірня компанія роками підробляла результати краш-тестів.

Третє місце отримав Ford Maverick — компактний пікап, який не надто полюбляють українці, адже його екземплярів майже не зустрінеш на дорогах нашої країни. І не дарма — він зовсім не впорався з боковим ударом, а також фронтальним краш-тестом.

Четверте місце зайняв розрекламований і популярний кросовер Volvo XC60. Раніше вважалося, що Volvo — одна з найбезпечніших марок авто у світі. І тут є 2 варіанти — або у Volvo не доопрацювали, або це просто міф.

У п’ятірці найгірших також значиться Toyota Grand Highlander, про який у компанії заявили, що він є один з найбезпечніших. Виявилось, що це не правда. Він показав далеко не найкращі результати при лобовому зіткненні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Режим сну Меган Маркл і Кейт Міддлтон: які звички приховують королівські сім’ї

Створення оптимального режиму сну має вирішальне значення для забезпечення повноцінного відпочинку. У сучасному світі технологій…

11 хв. ago

Повістки поштою: куди надсилатимуть людям без держреєстрації

Навіть якщо військовозобов’язаний громадянин не має державної реєстрації, це не звільняє його від процесу загальної мобілізації в…

18 хв. ago

На пенсію із повними кишенями грошей: українці можуть отримати одразу 10 окладів

Скористатися можливістю та отримати одразу 10 окладів перед виходом на пенсію можуть працівники державних та…

20 хв. ago

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Актриса "кіно для дорослих", 25-річна блондинка Бонні Блу з Великобританії з початку 2024 року набула…

32 хв. ago

Король Чарльз змінює харчові звички: в обідньому меню з’явилося авокадо

Король Великої Британії Чарльз III, відомий своїм щільним графіком і звичкою пропускати обід, почав вносити…

32 хв. ago

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

З наступного року українські діти, які через війну були змушені виїхати за кордон, отримають унікальну…

41 хв. ago