Categories: Авто

З 1 листопада по 31 березня: для водіїв запровадять нові правила та штрафи

Незабаром в Україні має з’явитися нова «зимова» вимога для автомобілістів. Відповідний проєкт закону №8369 уже перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Ініціатива пропонує ввести адміністративну відповідальність за їзду на автомобілі з шинами не за сезоном. З 1 листопада до 31 березня українські автомобілісти повинні будуть використовувати виключно зимову гуму, інформує портал Стіна.

Тим, кого спіймають на використанні літніх шин у цей період, загрожує штраф, точний розмір якого поки що не встановлено.

У Нацполіції вже давно домагаються від Ради ухвалення такого закону, скаржачись на те, що безвідповідальні водії, які не переходять на зимову гуму, набагато частіше за інших потрапляють у ДТП у зимовий період.

З огляду на це, а також на те, що подібні норми вже давно діють у деяких країнах Євросоюзу, експерти оцінюють шанси на ухвалення цього законопроекту найближчим часом, як високі.

Нагадаємо, точної дати, коли українським автомобілістам слід «перевзуватися», не існує, як і юридичної відповідальності за використання гуми не за сезоном.

Наразі у Верховній Раді на розгляді перебуває законопроєкт, який пропонує зобов’язати автомобілістів їздити на зимовій гумі з 1 грудня до 1 березня, але поки що він ще навіть отримав схвалення профільних комітетів і не розглянутий у першому читанні.

Експерти впевнені, що прив’язуватися до конкретної дати водіям у цьому питанні не варто. Насамперед слід розуміти, що зимові та літні шини відрізняються стійкістю до низьких і високих температур. Тому орієнтуватися потрібно на погоду.

Романчук Микола

Recent Posts

Опалення дадуть не скоро: погода у листопаді “жахне” під +30

Українці можуть очікувати на несподіване повернення тепла на початку листопада, коли температура може досягти +20°C або…

5 хв. ago

У КМДА оголосили дати, коли школи столиці підуть на канікули

Осінні канікули в київських школярів розпочнуться 28 жовтня і триватимуть до 3 листопада. На цей…

14 хв. ago

Відмова від повістки: адвокати “розклали” вимоги ТЦК

В умовах воєнного стану військовозобов'язані чоловіки можуть отримати повістку на оновлення даних, проходження ВЛК або…

27 хв. ago

Майно звалилося з неба: як сім’я головного медика Тернопільщини стала магнатами за одну ніч

Здається, що у Тернопільській області з неба падає не лише дощ, а й... нерухомість. Як…

35 хв. ago

Швейцарський гірськолижний курорт визнали найкращим у світі в 2024 році

Хоча через глобальне потепління все більше гірськолижних курортів світу змушені назавжди зачинятися, чимало любителів зимових видів…

46 хв. ago

Українців у ЄС позбавлять допомоги: тепер буде важче

Українці, які проживають у Німеччині, незабаром можуть втратити громадянську допомогу у розмірі 563 євро, про…

55 хв. ago