Categories: Авто

Автомобілістів почали штрафувати за пальне: “встрягти” може кожен

Поліція винесла попередження про, здавалося б, незначне порушення, яке може спричинити суттєві штрафи для водіїв, як повідомляє «napensii».

Багато українських автомобілістів, прагнучи скоротити зупинки для дозаправки, перевозять паливо у переносних каністрах. Однак дуже важливо дотримуватися обмежень, щоб уникнути штрафів.

Відповідно до частини 1 статті 132-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, водіям дозволено перевозити у переносних каністрах не більше 60 літрів палива.

Для спеціалізованих транспортних засобів, призначених для перевезення палива, обмеження встановлено у розмірі 1500 літрів.

Каністра: скрін з відео

Оскільки паливо класифікується як небезпечний вантаж, недотримання цих правил спричиняє штраф у розмірі 510 гривень. Поліція проводить регулярні перевірки для забезпечення дотримання цих правил, а порушення спричиняють штрафи.

Водіям рекомендується дотримуватись правил безпеки при перевезенні палива, щоб уникнути штрафів та забезпечити безпеку на дорогах.

Романчук Микола

Recent Posts

Закрутять гайки: Польща пропонує Німеччині позбавити українців виплат

Польща пропонує Німеччині позбавити українських біженців виплат.  Польща запропонувала Німеччині позбавити українських біженців матеріальної допомоги…

8 хв. ago

Повістки приходять загиблим, людям з відстрочкою та бронюванням: у ТЦК назвали винних у збої

Одразу варто нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія військового стану, а також відбуваються…

17 хв. ago

Українцям можуть відмовити в призначенні субсидії: які причини

В Україні деяким громадянам можуть відмовити в нарахуванні держдопомоги.  Про це йдеться в матеріалі видання "На пенсії".…

25 хв. ago

Пляма, яка більша за Землю в два рази, спровокує магнітну бурю найближчими днями

Світило продовжує гратись, і вчорашній вибух, який створила сонячна пляма, може призвести до геомагнітного шторму вже…

36 хв. ago

Одружений чоловік підписався на модель OnlyFans: як пікантна розвага закінчилася судом (фото)

У Великій Британії авторка контенту для дорослих ледве уникнула тюремного ув'язнення після шантажу одруженого чоловіка.…

45 хв. ago

У Голосіївському ТЦК знущалися з киян і погрожували відправкою на передову

У Голосіївському ТЦК знущалися з киян, погрожуючи відправкою "на посадку". Негативними враженнями діляться мешканці району…

53 хв. ago