Categories: Авто

Автомеханік дав три поради, як уникнути обману на СТО

В цивілізованих країнах автомобіль – не розкіш, а засіб пересування та часто ще й інструмент у заробітку грошей, наприклад, у маломі бізнесі. Однак не у кожного є час та інтерес, аби самостійно обслуговувавти машину. Саме тому існують автомайстерні, які завжди прийдуть на допомогу.

На жаль, деякі нечисті на руку автомеханіки прагнуть обдурити клієнтів, користуючись їхньою технічною необізнаністю. Досвідчений автомеханік Скотті Кілмер, який має популярний блог на YouTube, запропонував кілька способів, за допомогою яких водії можуть уникнути обману під час обслуговування або ремонту свого автомобіля.

“Сьогодні я покажу вам, як можна уникнути звичайних шахрайських крадіжок механіків. Як ви дізнаєтесь, чи вони взагалі змінили ті деталі, які, за їхніми словами, відремонтували? Що ж, перш ніж змусити їх виконати роботу, зробіть фото автомобіля та всіх частин, про які вони говорять. І якщо ви їм справді не довіряєте, візьміть фарбу або, ще краще, маленький металевий скребок і поставте “X” десь на деталі. Якщо ви отримаєте свою машину, і вона все ще має той маленький “X”, викарбувані на ньому, ви знаєте, що вони вас обікрали”, – розповідає Кілмер.

Крім того блогер радить хоча б трохи розібратися у тому, як працює ваш автомобіль, щоб уникнути найпримітивнішого типу шахрайства – заміни того, що заміни не потребує. Наприклад в автомобілях Toyota фірмова охолоджуюча рідина має служити протягом семи років або 240 000 км пробігу. Тож якщо вам пропонують її заміну через півроку використання, це сигнал, що вас дурять.

Нарешті, механік запропонував водіям проводити процедуру розвалу-сходження передніх коліс, лише якщо в транспортному засобі вже є несправність, наприклад тремтяче кермо.

“Якщо колеса вашого автомобіля не трясуться, якщо його не тягне [в один бік], якщо ваші шини не зношуються дивно [нерівномірно], вам не потрібне центрування передньої частини”, – каже Кілмер.

Романчук Микола

Recent Posts

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

4 хв. ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

7 хв. ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

11 хв. ago

Мати п’ятьох дітей померла після популярної косметичної процедури: що сталось

У Британії померла 33-річна мати п'яти дітей. Сталось після того, як вона зробила популярну косметичну процедуру -…

14 хв. ago

Всім приготуватися: в “Оберіг” внесуть нову інформацію про чоловіків

У світі цифровізація охоплює всі сфери життя, і оборонна галузь перестав бути винятком. У Верховній Раді України…

20 хв. ago

Цифра колосальна і продовжує зростати: скільки військових самовільно залишили частини

В Україні нерідко трапляються випадки самовільного залишення частини (СЗЧ) військовослужбовцями Сил оборони. З 2022 року вже понад…

26 хв. ago