Categories: Авто

“Автомобіль може згоріти дотла”: відомий механік нагадав водіям про обов’язкову перевірку

Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер розповів про просту 30-секундну перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть, пише Express

У своєму нещодавньому відео експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

“Усвідомте, що у вашого автомобіля під капотом багато гумових деталей, і, зрештою, деякі з них згниють і потребуватимуть заміни. Тому стисніть гуму, щоб побачити, чи немає тріщин. Потім похитайте менші – якщо вони всі крихкі, замініть їх до того, як вони зіпсуються”, – рекомендує Скотті.

У виданні підкреслили, що гумові деталі в моторному відсіку з часом стають твердими та крихкими, що робить їх менш ефективними. Тому важливо, аби водії регулярно перевіряли ці компоненти на наявність будь-яких ознак пошкоджень, таких як тріщини або дрібні деталі, які відпадають. 

Однак якщо ігнорувати ці несправності, то гума буде продовжувати руйнуватися, збільшуючи ймовірність витоку повітря або рідини, що може призвести до серйозніших проблем. 

Після чого Скотті наголосив, попри те, що це залежить від автомобіля, водії зазвичай мають перевіряти гумові компоненти під капотом кожні кілька років, замінюючи будь-які пошкоджені деталі. 

“Звісно, розумійте, що це залежить від того, яким автомобілем ви володієте. Це Toyota [Celica] 1994 року випуску, більша частина гуми – синтетична, тому вона все ще оригінальна і не має жодних проблем. Але якщо у вас інша машина, принаймні раз на кілька років перевіряйте всі гумові частини. Якщо вони тріснули, йдіть до магазину автозапчастин і міняйте їх негайно, тому що якщо паливопровід тріснув і витікає, ваш автомобіль може згоріти дотла, і тоді ви будете ходити пішки”, – попередив експерт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Створюють новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

В Україні готується до створення єдиного державного реєстру військовослужбовців. Член Комітету Верховної Ради з питань…

10 хв. ago

Українським водіям у Німеччині загрожують штрафи за “неправильні” номер

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи. Як передає "Хвиля", про це йдеться на офіційній сторінці для українських біженців…

25 хв. ago

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

35 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

45 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

1 годину ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

1 годину ago