Categories: Авто

“Автомобіль може згоріти дотла”: відомий механік нагадав водіям про обов’язкову перевірку

Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер розповів про просту 30-секундну перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть, пише Express

У своєму нещодавньому відео експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

“Усвідомте, що у вашого автомобіля під капотом багато гумових деталей, і, зрештою, деякі з них згниють і потребуватимуть заміни. Тому стисніть гуму, щоб побачити, чи немає тріщин. Потім похитайте менші – якщо вони всі крихкі, замініть їх до того, як вони зіпсуються”, – рекомендує Скотті.

У виданні підкреслили, що гумові деталі в моторному відсіку з часом стають твердими та крихкими, що робить їх менш ефективними. Тому важливо, аби водії регулярно перевіряли ці компоненти на наявність будь-яких ознак пошкоджень, таких як тріщини або дрібні деталі, які відпадають. 

Однак якщо ігнорувати ці несправності, то гума буде продовжувати руйнуватися, збільшуючи ймовірність витоку повітря або рідини, що може призвести до серйозніших проблем. 

Після чого Скотті наголосив, попри те, що це залежить від автомобіля, водії зазвичай мають перевіряти гумові компоненти під капотом кожні кілька років, замінюючи будь-які пошкоджені деталі. 

“Звісно, розумійте, що це залежить від того, яким автомобілем ви володієте. Це Toyota [Celica] 1994 року випуску, більша частина гуми – синтетична, тому вона все ще оригінальна і не має жодних проблем. Але якщо у вас інша машина, принаймні раз на кілька років перевіряйте всі гумові частини. Якщо вони тріснули, йдіть до магазину автозапчастин і міняйте їх негайно, тому що якщо паливопровід тріснув і витікає, ваш автомобіль може згоріти дотла, і тоді ви будете ходити пішки”, – попередив експерт.

Ольга Степанова

Recent Posts

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

3 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

15 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

40 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

51 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

1 годину ago