Categories: Авто

Названо найпопулярніші євробляхи в Україні віком до 5 років

За даними Укравтопрому, у квітні 2024 року в Україні першу реєстрацію пройшли 19 800 вживаних автомобілів, ввезених з-за кордону. Автомобілі віком до 5 років становили 27% з них.

Бестселером серед автомобілів у віці 5 років, які у квітні 2024 року пройшли першу реєстрацію в нашій країні, став електричний кросовер Tesla Model Y. У минулому місяці 343 кросовери Model Y отримали українську “прописку”.

На другому місці електромобіль Tesla Model Model 3 (323), на третьому – Mazda СХ-5 (189), на четвертому – Nissan Rogue (174), а на п’ятому – Hyundai Kona (172).

Також до найбільш популярних автомобілів у віці 5 років, які у квітні 2024 року пройшли першу реєстрацію в Україні, увійшли такі моделі: Volkswagen Tiguan (165), Volkswagen Golf (152), Audi e-tron Sportback (112), Nissan Leaf ( 110) та Volkswagen ID.4 (102).

Більшість із вищевказаних автомобілів можна купити і в Україні офіційно або за так званими “сірими” схемами. Наприклад, це Mazda СХ-5, Volkswagen Golf та Hyundai Kona. Але багато українців вважають за краще купувати такі вживані автомобілі за кордоном, незважаючи на складну логістику через війну. Цьому є кілька пояснень. Наприклад, на американських онлайн-аукціонах можна придбати майже новий автомобіль за доступною ціною. Можна придбати більш багату комплектацію. Можна купити автомобіль із меншим пробігом тощо.

Тим часом, у квітні 2024 року в Україні продали 5700 нових автомобілів, що на 12% менше, ніж у березні поточного року, але на 13,6% більше, ніж за аналогічний місяць 2023 року. Найчастіше нові автомобілі продають у Києві, а також у Київській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях. До найбільш популярних нових автомобілів в Україні у квітні 2024 року увійшли Renault Duster, Toyota RAV4, Mazda CX-5, KIA Sportage і Volkswagen ID.4, тобто тільки кросовери.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2024 року планують збільшити акцизи на пальне, що призведе до подорожчання у роздробі бензину, дизельного палива та автогазу. Наразі бензин А-95 на українських АЗС у середньому коштує 56,01 грн за один літр, дизельне паливо – 52,83 грн за один літр, а автогаз – 26,73 грн за літр.

Ольга Степанова

Recent Posts

Щойно закінчила лікування: пенсіонерка, яка пережила рак, зірвала джекпот у $5 млн

75-річна жінка тривалий час боролася з раком грудей і практично відразу після завершення лікування зірвала джекпот…

32 хв. ago

Зміни правил виїзду чоловіків за кордон: подробиці від прикордонників

Від 17 липня військовозобов’язаним не можна буде виїхати за кордон без військового квитка Від 17…

34 хв. ago

Україна отримає додатковий Patriot від Нідерландів

Міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп здійснили візит до Києва.…

36 хв. ago

Олена Зеленська анонсувала уроки щастя в українських школах: чому там навчать

На українських школярів чекає новий предмет "про життя" з назвою «Уроки щастя». З дітьми будуть…

38 хв. ago

Після анонсу “несподіваних зустрічей” літак Орбана вилетів до Китаю

Після зустрічей у Києві, Москві та Азербайджані літак прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вилетів до Китаю.…

1 годину ago

Співзасновник Приватбанку Боголюбов виїхав з України з підробленими документами – розслідування

Один із засновників та власників Приватбанку, а також близький товариш Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов виїхав…

1 годину ago