Categories: Авто

В Україні збираються збільшити штрафи “за шини”: як будуть карати водіїв

У Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає посилення відповідальності за порушення деяких правил дорожнього руху та зміну підходу до фіксації перевищення швидкості.

У новому законопроєкті депутати пропонують посилити відповідальність водіїв у сфері безпеки дорожнього руху. Зокрема, стягувати штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 700 грн) за використання шин, які не відповідають сезону.

У разі повторного порушення сума штрафу становитиме від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів (3 400 — 8 500 грн) з позбавленням права керування авто від 3 до 6 місяців.

Також новий законопроєкт містить положення про те, що перевищення середньої швидкості руху почнуть визначати шляхом поділу подоланої автомобілем відстані на час, який був витрачений ним на проїзд певної ділянки дороги. Середньою швидкістю руху вважається швидкість, яка була визначена приладами контролю з функціями фото- та відеофіксації.

Правоохоронці нагадують, що штраф можна отримати і за номерний знак. Закритий, забруднений, не освітлений чи відсутній номерний знак на автомобілі — це порушення ПДР. За порушення цих вимог водієві загрожує штраф в розмірі 1190 гривень.

Зазначимо, що даний законопроєкт тільки подали до Верховної Ради. Щоб він набув чинності, він має пройти два читання й отримати підпис президента. Також його можуть відправити на доопрацювання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

4 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

17 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

27 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

40 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

55 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

55 хв. ago