Categories: Авто

Коли треба “перевзути” авто на літні шини і скільки це зараз коштує

Сезонна заміна шин із зимових на літні є завданням номер один, яке необхідно виконати кожному автомобілісту з приходом весни. Річ у тім, що покришки, призначені для водіння в холодну погоду, виготовлені з м’якшої гуми, тому з підвищенням температури їх експлуатаційні якості погіршуються.

Коли треба міняти зимові шини на літні

Кожної весни водії мучаться питанням, коли ж саме міняти шини на літні, але тут є велика прив’язка до погоди. Поспішати із цим не варто, оскільки температура повітря у березні коливається і може навіть опускатися нижче нуля.

Експерти радять ставити літні шини, коли минуть морози і температура за вікном стабільно триматиметься 10 градусів тепла і вище. Навіть, якщо вже є такі температурні показники, то варто перевірити прогноз погоди. За даними сайту Meteoprog, лише в останній декаді березня 2024 року температура триматиметься у межах 8-10 градусів тепла.

Але надто затягувати зі зміною зимових шин також не варто. Це може призвести до зношування гуми та втрати шипів. Зимова гума м’якша і при нагріванні стирається дуже швидко.

Зазвичай заміна зимових шин на літні припадає на кінець березня – початок квітня.

Скільки коштує сезонна заміна шин у Києві

Зазвичай у період сезонної заміни шин в автомайстернях велике завантаження і водіям навіть доводиться вичікувати у черзі. Деякі шиномонтажні відкривають запис наперед.

Ціни на заміну шин залежить від діаметра коліс та виду авто. Вартість такої послуги у столиці стартує від 500 грн і може сягати 1500 грн (для моделей BMW X5, Porsche Cayenne, Range Rover Sport).

Під час підготовки публікації використали матеріали: Dzigora Complex і Вікна ТБ.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов'язаних українських чоловіків. Про силові методи…

8 хв. ago

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

17 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

18 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

21 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

22 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

28 хв. ago