Categories: Авто

Порівнюємо Rolls-Royce з бюджетними авто: на що вистачить грошей

Ви коли-небудь замислювалися, що можна купити за 355 тисяч доларів, окрім чудового нового Rolls-Royce Ghost Series II? Ось ми і вирішили порахувати — і, скажімо так, ви можете створити справжній автопарк бюджетних машин замість одного люксового “привида” на колесах.

Для початку, варто зазначити, що цей “дешевий” Rolls-Royce, який, мабуть, є найдоступнішою опцією серед британських люкс-марок, все ще вартує 355 тисяч доларів. Але, давайте будемо чесними: для більшості з нас це все ще космічна сума. Щоб додати трохи перспективи, скажемо так: за ці гроші можна купити близько 22 Dacia Logan (ось ті, що на європейському ринку). Так-так, 22 бюджетні автомобілі замість одного, бо навіщо мати одну дорогу машину, коли можна об’їхати всю родину та друзів?

Що ж, якщо Logan здається вам вже “занадто” розкішним (сарказм, очевидно), є варіант ще дешевше — Dacia Sandero. За його ціною у 13 500 доларів ви можете отримати одразу 26 машин за ті ж гроші, які б ви віддали за один Ghost. І тут постає питання: чи варто витрачати так багато на одне авто, коли можна організувати караван бюджетних авто?

Не забудьмо про кросовери: новий Dacia Duster третього покоління коштує близько 20 500 доларів. Тобто за ціною Rolls-Royce ви отримуєте 17 таких авто, і уявіть собі, скільки пригод та “поза дорогою” можливостей відкривається перед вами.

Але, звісно, Rolls-Royce не просто так коштує свої гроші. Ghost Series II має твін-турбований V12 під капотом, який генерує майже 570 кінських сил, а модифікація Black Badge може і 590. Все це дозволяє цій машині розганятися до 100 км/год за 4,8 секунди — майже як спортивний болід, але у формі розкішного крейсера. І якщо ви готові платити за таку потужність і ексклюзивність, то паркінг із десятками Sandero вас не врятує.

До речі, цей Ghost пропонує нові бампери, світлотехніку та навіть можливість вибрати з палітри в 44 000 кольорів. Тому, якщо у вас є 355 тисяч доларів і бажання мати автомобіль, що виглядає як витвір мистецтва, то один Rolls-Royce може здатися логічним вибором. Але якщо ж ви все ще вагаєтеся, пам’ятайте: за цю ж ціну ви можете мати автопарк, а не одну машину.

Романчук Микола

Recent Posts

Радіостанція в Польщі звільнила журналістів і замінила їх штучним інтелектом

Вперше в історії польська радіостанція OFF Radio Krakow вирішила перезапустити свою роботу цього тижня з…

7 хв. ago

Узбекистан відмовився вступати в економічний союз із Путіним

Плани Кремля розширити зону впливу на пострадянському просторі продовжують стикатися із опором держав Середньої Азії.…

15 хв. ago

Меган пишатиметься: принц Гаррі потрапив до рейтингу “найкрасивіших чоловіків”

Герцог Сассекський – молодший син принцеси Діани та чоловік Меган Маркл був названий одним із…

24 хв. ago

Путін вкотре зганьбився: не зміг вимовити ім’я президента Туреччини (відео)

Кремлівський диктатор Путін зганьбився на саміті БРІКС. Він не зміг вимовити ім’я та прізвище турецького президента Реджепа Таїпа…

33 хв. ago

“Немає механізмів”: Україна вже не зможе мобілізувати багато людей, – військовий

Держава вже не зможе мобілізувати до Сил оборони суттєву кількість вмотивованих людей, доведеться правильно розпоряджатися тими, хто…

50 хв. ago

Кому немає 25 років: до Ради внесли закон про демобілізацію

У Верховній Раді зареєстровано законопроект 12147, яким пропонується врегулювати право на звільнення з військової служби мобілізованих чоловіків…

57 хв. ago