Categories: Авто

Порівнюємо Rolls-Royce з бюджетними авто: на що вистачить грошей

Ви коли-небудь замислювалися, що можна купити за 355 тисяч доларів, окрім чудового нового Rolls-Royce Ghost Series II? Ось ми і вирішили порахувати — і, скажімо так, ви можете створити справжній автопарк бюджетних машин замість одного люксового “привида” на колесах.

Для початку, варто зазначити, що цей “дешевий” Rolls-Royce, який, мабуть, є найдоступнішою опцією серед британських люкс-марок, все ще вартує 355 тисяч доларів. Але, давайте будемо чесними: для більшості з нас це все ще космічна сума. Щоб додати трохи перспективи, скажемо так: за ці гроші можна купити близько 22 Dacia Logan (ось ті, що на європейському ринку). Так-так, 22 бюджетні автомобілі замість одного, бо навіщо мати одну дорогу машину, коли можна об’їхати всю родину та друзів?

Що ж, якщо Logan здається вам вже “занадто” розкішним (сарказм, очевидно), є варіант ще дешевше — Dacia Sandero. За його ціною у 13 500 доларів ви можете отримати одразу 26 машин за ті ж гроші, які б ви віддали за один Ghost. І тут постає питання: чи варто витрачати так багато на одне авто, коли можна організувати караван бюджетних авто?

Не забудьмо про кросовери: новий Dacia Duster третього покоління коштує близько 20 500 доларів. Тобто за ціною Rolls-Royce ви отримуєте 17 таких авто, і уявіть собі, скільки пригод та “поза дорогою” можливостей відкривається перед вами.

Але, звісно, Rolls-Royce не просто так коштує свої гроші. Ghost Series II має твін-турбований V12 під капотом, який генерує майже 570 кінських сил, а модифікація Black Badge може і 590. Все це дозволяє цій машині розганятися до 100 км/год за 4,8 секунди — майже як спортивний болід, але у формі розкішного крейсера. І якщо ви готові платити за таку потужність і ексклюзивність, то паркінг із десятками Sandero вас не врятує.

До речі, цей Ghost пропонує нові бампери, світлотехніку та навіть можливість вибрати з палітри в 44 000 кольорів. Тому, якщо у вас є 355 тисяч доларів і бажання мати автомобіль, що виглядає як витвір мистецтва, то один Rolls-Royce може здатися логічним вибором. Але якщо ж ви все ще вагаєтеся, пам’ятайте: за цю ж ціну ви можете мати автопарк, а не одну машину.

Романчук Микола

Recent Posts

Обіцяна індексація пенсій багато не змінить: що чекає пенсіонерів насправді

У березні 2025 року Україна збільшить пенсії майже на 17%. Уряд підтвердив, що підвищення проходитиме…

5 хв. ago

Який вигляд мали люди, які жили 17 000 років тому: вчені розгадали таємницю

Вчені дізнались подробиці про хлопчика, який жив 17 000 років тому, рештки якого відкопали в Італії. Аналіз…

14 хв. ago

Мін’юст США попередив Маска через роздачу мільйонів доларів за підтримку петиції

Міністерство юстиції США попередило політичний комітет America PAC Ілона Маска про те, що його лотерея для зареєстрованих…

18 хв. ago

Путін про “кращий світ”: як виглядає утопія за версією диктатора, що знищує Україну

Здається, Володимир Путін вирішив намалювати новий портрет "ідеального світу", і, як завжди, це виглядає як…

41 хв. ago

Іншопланетні технології? Експерти виявили металевий імплантат у мумії з Перу

Здається, що інопланетні саги отримали новий поворот. У Перу, де спекуляції та загадкові артефакти змішуються…

47 хв. ago

Кольоровий ТОП: який колір авто став фаворитом українців у 2024 і чому

Схоже, українські автомобілісти визначилися зі своїм кольоровим фаворитом, і це... білий. Так, саме він —…

53 хв. ago